Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Περιστέρι εμβολιαστικό κέντρο: Προβλήματα στο ίντερνετ έφεραν ουρές και καθυστερήσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Περιστέρι εμβολιαστικό κέντρο: Προβλήματα στο ίντερνετ έφεραν ουρές και καθυστερήσεις

Περιστέρι εμβολιαστικό κέντρο: Υπενθυμίζεται ότι σε νέα φάση μπαίνει από σήμερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας.

Ουρές από πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο έξω από το εμβολιαστικό κέντρο του Περιστερίου σχηματίστηκαν σήμερα. Όπως γράφει το πρακτορείο Eurokinissi που δημοσιεύει και φωτογραφίες οι ουρές σχηματίστηκαν λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε στη διαδικασία του εμβολιασμού εξαιτίας προβλημάτων στο ίντερνετ. Σύμφωνα με τον κόσμο, του οποίου τα ραντεβού έχουν καθυστερήσει περισσότερο από μια ώρα υπήρξαν προβλήματα στο ίντερνετ του εμβολιαστικού κέντρου με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περιμένουν αρκετά.

Υπενθυμίζεται ότι σε νέα φάση μπαίνει από σήμερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας, καθώς αρχίζουν και στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν από σήμερα έως τις 10 το βράδυ.

«Σήμερα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100.000 εμβολιασμοί»

«Σήμερα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100.000 εμβολιασμοί», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπου περίπου 500.000 συμπολίτες μας εκμεταλλεύτηκαν το άνοιγμα της πλατφόρμας και προγραμμάτισαν τα ραντεβού τους. Σημείωσε ακόμη ότι ένα εκατομμύριο πολίτες ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις.

Ο κ. Κοντογεώργης εκτίμησε ότι μέσα στον Ιούνιο θα δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες να εμβολιαστούν. «Πρέπει να δούμε τι ραντεβού θα κλειστούν τις επόμενες ημέρες για να πάρουμε αποφάσεις για την επόμενη ηλικιακή κατηγορία και αυτό θα γίνει προς το τέλος του μήνα», ανέφερε.

Αυξάνεται και η δυναμικότητα του συστήματος

Από σήμερα, 5 Μαΐου, αυξάνεται και η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικών κέντρων, με στόχο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι και 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Την περίοδο αυτή εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 45-49 ετών με όλα τα εμβόλια, πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών.

Δείτε ακόμη: 
Aνοίγουν στις 15 Μαΐου τουρισμός και υπερτοπικές μετακινήσεις
Κατέληξε ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στο Περιστέρι
Μανώλης Δερμιτζάκης: «Χρειαζόμαστε το 80%-90% των ενηλίκων να έχουν εμβολιαστεί»
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις