Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μίμης Παπαναγιώτου πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος
ΕΛΛΑΔΑ

Μίμης Παπαναγιώτου πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος

Μίμης Παπαναγιώτου πέθανε: Κατέληξε στο νοσοκομείο «Ντυνάν» έπειτα από σύντομη νοσηλεία.

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα ο δημοσιογράφος Μίμης Παπαναγιώτου. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο Μίμης Παπαναγιώτου, ο οποίος ήταν επί 16 χρόνια διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, κατέληξε στο νοσοκομείο «Ντυνάν» έπειτα από σύντομη νοσηλεία.

Ο Δημήτρης Παπαναγιώτου γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα. Μπήκε στη δημοσιογραφία αμέσως μετά το Γυμνάσιο. Ξεκίνησε την καριέρα του από την «Αθλητική Ηχώ». Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Οι καιροί», «Απογευματινή», «Ακρόπολις», «Ομάδα», «Ανεξάρτητος Τύπος», «Μεσημβρινή», «Βραδυνή», ενώ υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην «Ημέρα». Διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου και διευθυντής σύνταξης στα περιοδικά «Ταχυδρόμος» και «Συλλογή», καθώς και στην πρώτη έκδοση του «Αντί» επί χούντας.

Ανέλαβε το τιμόνι της «Καθημερινής» από την επανέκδοσή της, μετά τη δικτατορία, και διετέλεσε διευθυντής σύνταξης από τον Σεπτέμβριο του 1974 έως το 1989. Στη δεκαετία του 1990 διετέλεσε διευθυντής του Ρ/Σ «Αθήνα 984», καθώς και στην ΕΡΤ. Το 1995, επί προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου, ανέλαβε διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θέση που διατήρησε επί 11 χρόνια.

Αφοσιωμένος στη δημοσιογραφία, «επάγγελμα της δημιουργικής ατομικής μοναξιάς και της εύφορης συλλογικότητας», όπως είχε γράψει ο ίδιος, δίδαξε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1990-1993).

Στα 16 χρόνια που διηύθυνε την «Κ» είχε τακτική στήλη χρονογραφήματος. Πολλά από αυτά κυκλοφόρησαν σε βιβλίο με τίτλο «Αντίο Γουτεμβέργιε, από το Σημειωματάριο ενός δημοσιογράφου». Είχε επίσης γράψει τα βιβλία «Πέμπτη εποχή», «Γωνία χωρίς επιστροφή», «Ο τελευταίος έρωτας», «Ανάμεσα σε δύο προέδρους».

Το 1985 τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση «για τα άρθρα και τα χρονογραφήματά του και για τη συμβολή του στη διατήρηση της καθημερινής δημοσιογραφίας σε υψηλό επίπεδο».

Δείτε ακόμη: 
Ελαφρώς αισιόδοξα τα στοιχεία των λυμάτων – Πτωτική ή σταθεροποιητική τάση
Η Μαρίνα Πατούλη διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό
Βίντεο: Η πανέμορφη αλεπουδίτσα που καθημερινά πάει για φαγητό σε εξοχικό στα Γλύφα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις