Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλεπού Φθιώτιδα: Το τετράποδο που πηγαίνει για… φαγητό σε εξοχικό
ΕΛΛΑΔΑ

Αλεπού Φθιώτιδα: Το τετράποδο που πηγαίνει για… φαγητό σε εξοχικό

Αλεπού Φθιώτιδα: Η αλεπού που θα δείτε στο βίντεο έχει εξοικειωθεί και τα μεσημέρια πάει σε ένα εξοχικό στην περιοχή της Γλύφας

Μία αλεπού έχει γίνει καθημερινή επισκέπτης σε εξοχικό στη Γλύφα Φθιώτιδας. Η αλεπού που θα δείτε στο βίντεο έχει εξοικειωθεί και τα μεσημέρια πάει σε ένα εξοχικό στην περιοχή της Γλύφας στη Φθιώτιδα, όπου ξέρει ότι οι ιδιοκτήτες θα έχουν φροντίσει να βρει το νερό και φαγητό.

Δείτε ακόμη: Μυτιλήνη: Αλεπουδίτσα πήγε… άνετη στο στάδιο και παρακολούθησε προπόνηση!

Πιστεύεται πως η σχέση αλεπούς-ανθρώπου ήταν βραχυπρόθεσμη, καθότι οι άνθρωποι στράφηκαν προς τα σκυλιά τα οποία εξημέρωναν πιο εύκολα, ήταν πιο υπάκουα και έκαναν καλύτερη παρέα μαζί. Οι αλεπούδες μπορούν να τεθούν υπό το πλήρη έλεγχο του ανθρώπου, με μεγάλη δυσκολία όμως, για αυτό οι άνθρωποι στράφηκαν προς τον σκύλο του οποίου η διαδικασία είναι πιο εύκολη.

Ο σκύλος μέχρι σήμερα διατηρεί τον επίζηλο τίτλο του καλύτερου φίλου του ανθρώπου μιας και η διαδικασία εξημέρωσής του ήταν ευκολότερη και το συναισθηματικό δέσιμο μεγαλύτερο. Επάξια όμως και ο τίτλος της αλεπούς ως φίλος του ανθρώπου τα προϊστορικά χρόνια, αφού κατάφεραν έστω και βραχυπρόθεσμα να αναπτύξουν έναν συναισθηματικό δεσμό.

Δείτε το βίντεο από το lamiareport:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις