Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια στο «Ολντ Τράφορντ»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια στο «Ολντ Τράφορντ»

Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ: Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «SUN», τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο των «κόκκινων διαβόλων» ενδέχεται να τα πληρώσει ακριβά η Γιουνάιτεντ.

Το μεγάλο ντέρμπι στο Νησί, μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ αναβλήθηκε οριστικά μετά την είσοδο των φιλάθλων στο «Ολντ Τράφορντ»! Η έκρηξη μίσους των οπαδών της Γιουνάιτεντ κατά της ιδιοκτήτριας οικογένειας Γκλέιζερ, περιλάμβανε βίαιες σκηνές, εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κι επεισόδια με αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «SUN», τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο των «κόκκινων διαβόλων» το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, ενδέχεται να τα πληρώσει ακριβά η Γιουνάιτεντ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, η FA εξετάζει να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο στη Γιουνάιτεντ, για την εισβολή των οπαδών της που οδήγησε στην αναβολή του αγώνα ή ακόμα και αφαίρεση βαθμών! Βέβαια, σε περίπτωση που παρθεί η απόφαση για αφαίρεση βαθμών θα είναι για τη νέα και όχι για τη φετινή σεζόν.

Η επίσημη ανακοίνωση της Premier League για την αναβολή του ντέρμπι

Αναβλήθηκε και επίσημα το ντέρμπι της Premier League, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, μετά το ντου των οπαδών της πρώτης στο Ολντ Τράφορντ. Οι φίλοι των “κόκκινων διαβόλων” διαδήλωσαν εναντίον της ιδιοκτησίας του συλλόγου, γεγονός που έφερε επεισόδιο, μέσα κι έξω από το γήπεδο, αλλά και στο ξενοδοχείο της ομάδας.

Ως εκ τούτου, η Premier League αναγκάστηκε να αναβάλει το παιχνίδι, όπως ανακοίνωσε και επίσημα. Θέση πήρε όμως και η ίδια η Γιουνάιτεντ, με την οικογένεια Γκλέιζερ να μην αναφέρει τίποτα για τον “πόλεμο” που δέχεται από τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας της.

Η ανακοίνωση της Premier League

Μετά την παραβίαση της ασφάλειας στο Old Trafford, το παιχνίδι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Λίβερπουλ έχει αναβληθεί. Αυτή είναι μια συλλογική απόφαση της αστυνομίας, των 2 συλλόγων, της Premier League και των τοπικών αρχών.

Η ασφάλεια όλων στο Όλντ Τράφορντ παραμένει υψίστης σημασίας. καταλαβαίνουμε και σεβόμαστε τα έντονα συναισθήματα των οπαδών, αλλά καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, εγκληματικής φθοράς και παράνομης εισβολής, ιδιαίτερα από τη στιγμή που παραβιάζουν τους κανονισμούς για την Covid-19. Οι οπαδοί έχουν πολλά κανάλια για να γνωστοποιήσουν τις απόψεις τους, αλλά οι ενέργειες μιας μειονότητας που παρατηρούνται σήμερα δεν δικαιολογούνται.

Συμπάσχουμε με την αστυνομία και τους φύλακες που έπρεπε να αντιμετωπίσουν μια επικίνδυνη κατάσταση που δεν έπρεπε να έχει θέση στο ποδόσφαιρο. Η μετάθεση του αγώνα θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο.

Η ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ

Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέφερε τα εξής: «Έπειτα από συζητήσεις ανάμεσα στην Αστυνομία, την Premier League και τα club, το παιχνίδι μας με την Λίβερπουλ αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας. Πλέον αναζητείται νέα ημερομηνία διεξαγωγής. Οι οπαδοί μας είναι παθιασμένοι με την ομάδα και κατανοούμε ότι έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζονται με ειρηνικό τρόπο. Παρά το γεγονός αυτό, δεν συμφωνούμε με το ότι εμπόδισαν την ομάδα και έθεσαν άλλους οπαδούς, το προσωπικό και την Αστυνομία σε κίνδυνο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις