Αθήνα

°C

kairos icon

ΠΕΜΠΤΗ

28

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης: «Πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε»

Μητσοτάκης: Κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν σε όλους τους τόνους, ότι πρέπει οι πολίτες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην «εκτροχιαστούν».

«Πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε» και το αρνί την Κυριακή «με λίγους και καλούς» ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο. Κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν σε όλους τους τόνους, ότι πρέπει οι πολίτες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην «εκτροχιαστούν» λόγω του οβελία, γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί και υπάρχει κίνδυνος το πολυσύνθετο εγχείρημα για την επιστροφή στην κανονικότητα να «δυναμιτιστεί». Την ίδια ώρα, το κυβερνητικό επιτελείο επιδίδεται σε αγώνα δρόμου επισπεύδοντας το μαζικό εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» και στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ικανού τείχους ανοσίας τον Ιούνιο. Έτσι και σήμερα Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας των 45-49, η οποία θα μπορεί να λάβει δόσεις και από τα τέσσερα εμβόλια, από τα οποία το μονοδοσικό Johnson and Johnson θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στις 5 Μαΐου.

«Βλέπω μία πολύ καλή δυναμική και κυρίως από τις νεότερες ηλικίες, που είναι πολύ ενθαρρυντικό, και βέβαια από τον Ιούνιο και πέρα ουσιαστικά δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα διαθεσιμότητας εμβολίων» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Ουσιαστικά θα ανοίξουμε σε όλο τον πληθυσμό και μετά θα πρέπει να πείσουμε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, σε όλες τις ηλικίες, ότι πρέπει να το κάνουν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και να βοηθήσουν όλους μας να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας». Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και σήμερα Μεγάλο Σάββατο, καθώς επίσης και από την Δευτέρα του Πάσχα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις