Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Προσβολή Ερντογάν: Συνελήφθη 14χρονος επειδή τα «έβαλε» με τον Τούρκο πρόεδρο
ΚΟΣΜΟΣ

Προσβολή Ερντογάν: Συνελήφθη 14χρονος επειδή τα «έβαλε» με τον Τούρκο πρόεδρο

Προσβολή Ερντογάν: O πατέρας του 14χρονου τόνισε πως η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου βίντεο ήταν απλά μια χιουμοριστική πράξη.

Ένας 14χρονος, Σερχάτ Τας συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή του προέδρου Ερντογάν και άλλων πολιτικών» για βίντεο που ανέβασε στα social media. «Ευτυχώς το παιδί μου δεν έκλεψε, δεν συμμετείχε σε κάποιο επαίσχυντο έγκλημα, συνέλαβαν ένα παιδί 13-14 ετών μόνο και μόνο επειδή μοιράστηκε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν αξίζουμε αυτήν τη μεταχείριση», είπε ο πατέρας του 14χρονου με δηλώσεις του στα τούρκικα ΜΜΕ.

Δείτε ακόμη: Πυρά αντιπολίτευσης σε Ερντογάν – «Αντί λιοντάρι, γάτα στον Μπάιντεν»

Μάλιστα, ο πατέρας του 14χρονου τόνισε πως η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου βίντεο ήταν απλά μια χιουμοριστική πράξη στην οποία είχαν προβεί πάρα πολλοί χρήστες των social media πριν από αυτόν. «Διέλυσαν την ψυχολογία του παιδιού μου. Το παιδί μου δεν έκλεψε, δεν ενεπλάκη σε κάποια εγκληματική δραστηριότητα, απλά ανέβασε κάτι στα social media», πρόσθεσε ο πατέρας του 14χρονου.

Ταγίπ Ερντογάν
Προκλητικός Ερντογάν: «Δεν εμπιστεύομαι τους Ελληνοκύπριους -Oυδέποτε φέρθηκαν έντιμα»

Σε προκλητικά σχόλια για την Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής.

Σχολιάζοντας την έκβαση της Πενταμερούς στη Γενεύη και τη σύγκληση νέας διάσκεψης εντός τριμήνου για το Κυπριακό από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για «ανεντιμότητα»: «Δεν εμπιστεύομαι τη “Νότια Κύπρο”, δεν τους πιστεύω. Ουδέποτε υπήρξαν έντιμοι. Τώρα θα ξαναγίνουν συνομιλίες μετά από δύο-τρεις μήνες. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Είπαν ψέμματα, εξαπάτησαν και δεν σεβάστηκαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Τώρα ξανακάνουν τα ίδια. Αν λειτουργήσουν με ακεραιότητα, θα φερθούμε κι εμείς έντιμα. Δεν μπορούμε να φθάσουμε σε συμφωνία αν δεν συμπεριφερθούν έντιμα», δήλωσε, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Νέο «καψόνι» ΗΠΑ σε Ερντογάν: Στο…περίμενε εδώ και μήνες ο Τούρκος πρέσβης στην Ουάσινγκτον

Στο…περίμενε έχουν εδώ και τρεις μήνες οι ΗΠΑ τον νέο Τούρκο πρέσβη, Χασάν Μουράτ Μερτζάν, ο οποίος στις 24 Φεβρουαρίου διορίστηκε από τον Ερντογάν ως πρέσβης στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με την τουρκική αντιπολίτευση, εδώ και τρεις μήνες περιμένει ο Μουράτ Μερτζάν να καταθέσει τα διαπιστευτήρια του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Μάλιστα, φαίνεται ότι θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο, καθώς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι οι S-400 να φύγουν από την Τουρκία, δε θα προχωρήσει τίποτα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις