Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φουρθιώτης κατηγορίες: Νέα στοιχεία – «φωτιά»
ΕΛΛΑΔΑ

Φουρθιώτης κατηγορίες: Νέα στοιχεία – «φωτιά»

Φουρθιώτης κατηγορίες: Το κινητό – «σκιά» στην κατοχή του Φουρθιώτη έδειξε επικοινωνία με τους συγκατηγορούμενούς του.

Ένας άγνωστος, λέει η Αστυνομία, την είχε οδηγήσει, ήδη από τη νύχτα της 21ης Απριλίου, τόσο στην ταυτότητα των δύο ατόμων, συγκατηγορουμένων του Μένιου Φουρθιώτη, όσο και στην αποκάλυψη της σκηνοθετημένης επίθεσης στην κατοικία του στον Διόνυσο, με ένα απρόσμενο τηλεφώνημα! Ανάμεσα σε άλλα στοιχεία-φωτιά, που περιέχονται σε μικρό τμήμα του διαβιβαστικού της Αστυνομίας, που έχει στα χέρια του ο ανακριτής, γίνεται μνεία αυτού του γεγονότος, που άνοιξε το δρόμο κατά την ΕΛ.ΑΣ., στο να βρεθούν και τα υπόλοιπα στοιχεία της υπόθεσης.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Την 21η Απριλίου, αναφέρεται στο διαβιβαστικό, περίπου στις 11 τη βράδυ, ένας άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Γ.Π με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….» είπε ο άγνωστος και έδωσε τρία κινητά τηλέφωνα!

Φουρθιώτης

 

Η εξέλιξη της έρευνας

Έχοντας πια συσχετίσει και το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο σπίτι με την ένοπλη επίθεση με ίδιου τύπου όπλο(καλάσνικοφ) κατά των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. νωρίτερα, οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν στο σακίδιο που πέταξαν τότε οι ένοπλοι. Ζήτησαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων να συγκρίνει τα όποια αποτυπώματα ή γενετικό υλικό υπήρχαν στο σακίδιο με των ατόμων, που είχαν αναφερθεί στο τηλεφώνημα του αγνώστου. Και πράγματι, βρέθηκαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό των υπόπτων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί παλαιότερα για υποθέσεις του Κοινού Ποινικού Δικαίου που είχαν σχέση με τη νύχτα. Πληροφορήθηκαν ακόμη ότι τουλάχιστον ο ένας ύποπτος είχε πράγματι συνεργαστεί με τον Μένιο Φουρθιώτη στη φύλαξή του και εκεί πείστηκαν για όλα αποφασίζοντας την έρευνα στο σπίτι και στο γραφείο.

Το κινητό – «σκιά» του Φουρθιώτη

Αυτή, μεταξύ άλλων έφερε στα χέρια τους όπως έχει ήδη αναδείξει το Alphafreepress.gr το τηλέφωνο-«σκιά» του Μένιου Φουρθιώτη, τηλέφωνο ουσιαστικά κρυφό στο όνομα ανύπαρκτου αλλοδαπού. Τα στοιχεία αυτά και ο εντοπισμός στο κινητό-«σκιά» των μηνυμάτων που είχαν ανταλλαγεί μεταξύ Φουρθιώτη και συγκατηγορουμένων, πριν αλλά και μετά την ένοπλη επίθεση, ήταν αυτά, που οδήγησαν τις Αρχές στη σκιαγράφηση των ενεργειών του Φουρθιώτη για να πιέσει για την αστυνομική του φύλαξη, η οποία του είχε αφαιρεθεί με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας μετά την αποκάλυψη-σοκ ότι του είχε παραχωρηθεί φρουρά από 14 αστυνομικούς!

Φουρθιώτης

 

Τα κατά παραγγελία χτυπήματα

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό, προκύπτει, κατά την Αστυνομία, που το συνέταξε, ότι ο παρουσιαστής «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Στη συσχέτιση του Φουρθιώτη με τους υπόλοιπους ήρθε να προστεθεί κι ένα ακόμη στοιχείο, η διαπίστωση ότι οι σφαίρες στο σπίτι του και οι σφαίρες κατά των αστυνομικών με διαφορά λίγων ωρών στην ευρύτερη περιοχή, είχαν ριχτεί από το ίδιο όπλο!

Φουρθιώτης

 

Το παράξενο με τη βόμβα

Ερευνώντας οι αστυνομικοί την υπόθεση της έκρηξης αυτοσχέδιου μηχανισμού στις 22 Απριλίου, μόλις έξι ημέρες μετά τους πυροβολισμούς στο σπίτι του, παρατηρούν κάτι που τους έβαλε σε ακόμη μεγαλύτερες υποψίες. Γράφουν στο διαβιβαστικό: «Σύμφωνα με τον τεχνικό που έχει τοποθετήσει κάμερες στην οικία του Φουρθιώτη, δεν υπήρχε καταγεγραμμένο υλικό στο σκληρό δίσκο όταν μετέβηκε στην οικία για να εξάγει το υλικό, σε αντίθεση με το περιστατικό των πυροβολισμών όταν και παραδόθηκε υλικό από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής της οικίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από παρακείμενες οικίες δεν καταγράφεται κίνηση οχήματος ή πεζού με κατεύθυνση την οικία του Φουρθιώτη σε εγγύς χρονικό διάστημα της έκρηξης». Είναι εμφανές ότι η Αστυνομία θέλει να πει ότι οι δράστες ήταν εκεί από πριν.

Φουρθιώτης

 

Η κεραία «έπιασε» το τηλέφωνο του ενός

Μάλιστα, 4 λεπτά πριν από την έκρηξη φαίνεται να ενεργοποείται στο Διόνυσο ο τηλεφωνικός αριθμός του Γ.Π., συγκατηγορουμένου του Φουρθιώτη και κατηγορούμενου για την επίθεση με καλάσνικοφ στους αστυνομικούς. Ο τελευταίος, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο Φουρθιώτης «του είχε ζητήσει να βρει άλλα δύο άτομα για την συνοδεία του, τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήθελε να κάνει κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν ο ίδιος. Ο Γ.Σ ισχυρίστηκε «ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιωτης, ο οποίος δεν είχε καλή συννενόηση με τα άτομα, στα οποία είχε αναθέσει αυτές τις πράξεις».

Φουρθιώτης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις