Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τάκος εύκολη συνταγή: Το πιάτο που θα ζηλεύουν και στο… Μεξικό
PLUS

Τάκος εύκολη συνταγή: Το πιάτο που θα ζηλεύουν και στο… Μεξικό

Τάκος εύκολη συνταγή: Τι θα χρειαστείς για τα τάκος;

Αν αγαπάς τα μεξικάνικα φαγητά, σου έχουμε την καλύτερη συνταγή για τάκος με σάλτσα ντομάτας και σος guacamole. Θα ξετρελαθείς με τη συνταγή αυτή, την οποία μπορείς να φτιάξεις και ως μεσημεριανό και ως βραδινό σνακ.

Τι θα χρειαστείς για τα τάκος;

Για τη γέμιση:

500 γραμμάρια βόειο κρέας
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
σκόρδο
πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο

Για τη σάλτσα:

2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
κόλιανδρο
χυμό από μισό λεμόνι

cooked food

Για τη guacamole:

2 αβοκάντο
χυμό από ένα λεμόνι

sandwich with tomato and lettuce

Πώς θα φτιάξεις αυτά τα απίθανα τάκος;

Καθαρίζουμε καλά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Εφόσον τα ψιλοκόψουμε τα ρίχνουμε, με μία κουταλιά λάδι, σε ένα τηγάνι με χαμηλή φωτιά για να σοταριστούν. Παράλληλα κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το κύμινο και την πάπρικα.

Στην συνέχεια, εφόσον έχουν σοταριστεί τα υλικά μας, ρίχνουμε το βόειο κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Μόλις ροδίσει, κλείνουμε με καπάκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 45 λεπτά περίπου.

Βάζουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.

Για τη σάλτσα μας, αρχικά, θα ψιλοκόψουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι, τα οποία θα ρίξουμε σε ένα κατσαρολάκι. Θα προσθέσουμε κομμένα φύλλα κόλιανδρου και θα προσθέσουμε και λίγο χυμό λεμονιού.

Για τη guacamole, θα καθαρίσουμε και θα κόψουμε σε κομμάτια το αβοκάντο, ρίχνοντας το σ’ ένα μίξερ. Θα προσθέσουμε χυμό λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο μείγμα.

Λίγο πριν τελειώσουμε με τη συνταγή για τάκος βάζουμε στο ήδη προθερμασμένο φούρνο τις τορτίγιες, για τρία με τέσσερα λεπτά, έτσι ώστε να γίνουν τραγανές και να πάρουν το κατάλληλο σχήμα για τάκος.

Τέλος, αφού έχουμε ετοιμάσει τα πάντα, γεμίζουμε τις τραγανές τορτίγιες με τη γέμιση του κρέατος, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και «σβήνουμε» με τη guacamole.

taco with beside sliced lemon
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις