Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εκλογές Αρμενία 2021: Παραιτήθηκε ο Νικόλ Πασινιάν
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Αρμενία 2021: Παραιτήθηκε ο Νικόλ Πασινιάν

Εκλογές Αρμενία 2021: «Για ισχυρό βήμα προς την Δικαιοσύνη και την ιστορική αλήθεια» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Αρμενίας.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν χαιρέτισε την ιστορική απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων, κίνηση που προκάλεσε την οργή της Τουρκίας. Ο Πασινιάν ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε μια ανάρτηση στο Facebook για αυτό το «πολύ ισχυρό βήμα προς τη δικαιοσύνη και την ιστορική αλήθεια», και το οποίο προσφέρει «ανεκτίμητη υποστήριξη στους απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων». Η αναγνώριση της γενοκτονίας αποτελεί «ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα για όλους εκείνους που θέλουν να οικοδομήσουν μια δίκαιη και ανεκτική διεθνή κοινωνία», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αρμενικής κυβέρνησης.

Σε επιστολή του προς τον Τζο Μπάιντεν, ο Νικόλ Πασινιάν αναφέρει: «Ο λαός της Αρμενίας και οι Αρμένιοι σε όλο τον κόσμο δέχονται με μεγάλο ενθουσιασμό και χαιρετίζουν το μήνυμά σας … Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι σημαντική όχι μόνο ως φόρος τιμής στο 1,5 εκατομμύριο των αθώων θυμάτων, αλλά και σε σχέση με την πρόληψη της επανάληψης παρόμοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

 

Παραιτείται ο Πασινιάν ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου

Ο Πασινιάν παραιτήθηκε σήμερα, ενόψει των πρόωρων βουλευτικών που προκήρυξε ο ίδιος, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο Πασινιάν, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία μετά τις φιλοδημοκρατικές διαμαρτυρίες του 2018, δεχόταν πιέσεις να παραιτηθεί αφού οι Αρμένιοι έχασαν εδάφη εντός και γύρω από τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, πέρσι το φθινόπωρο. Στη σελίδα του στο Facebook γράφει ότι επιστρέφει στους πολίτες την εξουσία που του είχαν δώσει ώστε εκείνοι να αποφασίσουν το μέλλον της κυβέρνησης μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών. Όπως έχει ανακοινωθεί, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 20 Ιουνίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις