Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δολοφονία Αφροαμερικανού ΗΠΑ: Νέος θάνατος από αστυνομικά πυρά
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Αφροαμερικανού ΗΠΑ: Νέος θάνατος από αστυνομικά πυρά

Δολοφονία Αφροαμερικανού ΗΠΑ: Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον άνδρα στο πρόσωπο

Χωρίς τέλος τα περιστατικά πυροβολισμών αστυνομικών με θύματα Αφροαμερικανούς στον απόηχο της καταδικαστικής απόφασης για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας είχε ως θύμα έναν άστεγο. Ο αστυνομικός Άντριου Χολ στην κομητεία Κόντρα Κόστα στο Σαν Φρανσίσκο πλησιάζει έναν Αφροαμερικανό που επιχειρεί να διασχίσει τον δρόμο στο κέντρο της πόλης Ντάνβιλ. Του ζητά να τον πλησιάσει. Ο μαύρος άνδρας δεν υπακούει στις εντολές του. Ο αστυνομικός επιταχύνει και βρίσκει τον μαύρο άνδρα στο κέντρο της διασταύρωσης. Του ζητά ξανά να τον πλησιάσει και η ένταση ανεβαίνει. Ο Αφροαμερικανός βγάζει από την τσέπη του παντελονιού του ένα μαχαίρι. Ο αστυνομικός μετά από δύο προειδοποιήσεις πατά την σκανδάλη.

Δείτε ακόμη: Νέο σοκ στις ΗΠΑ: Νεκρός 13χρονος από αστυνομικά πυρά, βίντεο φρίκης

Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον άνδρα στο πρόσωπο, μία σφαίρα που θα κοστίσει ακόμη μία ζωή. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές το περιστατικό συνέβη στα μέσα Μαρτίου και το θύμα είναι ο Τάιρελ Γουίλσου άστεγος με χρόνια ψυχικά προβλήματα. Ο αστυνομικός είχε σκοτώσει το 2018 ακόμη έναν άνθρωπο σε συμπλοκή στο κέντρο της ίδιας πόλης, τον Λοντμελ Αρμαλέδα ισπανικής καταγωγής. Του είχαν ασκηθεί διώξεις για ανθρωποκτονία οι οποίες αποσύρθηκαν και επέστρεψε ξανά στους δρόμους και τις περιπολίες.

Οι αρχές της πόλης τονίζουν πως ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και αντιμετωπίζει εκ νέου κατηγορίες για ανθρωποκτονία, σε μία περίοδο που ακόμη και η δικαίωση των συγγενών του Τζορτζ Φλόιντ δεν φαίνεται να βάζει φρένο στην ένοπλη βία από την πλευρά της αστυνομίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις