Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Περιοχές βαθύ κόκκινο: Αυτές μπαίνουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου
ΕΛΛΑΔΑ

Περιοχές βαθύ κόκκινο: Αυτές μπαίνουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου

Περιοχές βαθύ κόκκινο: Ποιες περιοχές μπαίνουν και ποιες βγαίνουν από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται από αύριο το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Δήμος Κισσάμου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε ακόμη: Αναλυτικά τα μέτρα για το άνοιγμα της εστίασης – Τα όρια σε πελάτες και τα self test

Επιπλέον, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατεβαίνουν και εντάσσονται, με ομόφωνη γνώμη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, οι ακόλουθες περιοχές: Η Χίος, οι Δήμοι Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Βόρειων Τζουμέρκων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Ερέτριας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, ο Δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, ο Δήμος Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και ο Δήμος Ρόδου.

Παπαευαγγέλου: Είμαστε στις πρώτες μέρες βελτίωσης της πανδημίας κορονοϊού

Σημάδια βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας του κορωνοϊού παρατηρεί η Επιτροπή Ειδικών. «Την εβδομάδα που μας πέρασε είδαμε μια σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης: 10% μείωση νέων κρουσμάτων, 2.640 κρούσματα την ημέρα, ενώ ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,2%», σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας, ενώ τόνισε πως η χώρα άλλαξε και πάλι χρώματα στον ευρωπαϊκό χάρτη του ECDC.

Όπως είπε, τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα μειώθηκαν και υπολογίζονται σε 25.000. «Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, η μισή Ελλάδα βρίσκεται ακόμη στο βαθύ κόκκινο» είπε η λοιμωξιολόγος, προκειμένου να τονίσει πως δεν υπάρχει περιθώριο επανάπαυσης, καθώς πολλές περιοχές στην Ελλάδα εξακολουθούν να καταγράφουν πάνω από 30 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Επιβαρυμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα στην Αττική, την κεντρική και τη δυτική Μακεδονία.

Μείωση εισαγωγών στο ΕΣΥ

Σε ό,τι αφορά στο ΕΣΥ, παρατηρήθηκε μικρή μείωση ασθενών με κορονοϊό, με τον συνολικό αριθμό τους στα νοσοκομεία να υπολογίζεται πλέον σε 5.400 ασθενείς. «Για πρώτη φορά φάνηκε μια μείωση νέων εισαγωγών, με τον μέσο όρο να πέφτει κάτω από τους 500 την ημέρα», είπε η λοιμωξιολόγος.

Παρά τον υψηλό αριθμό διασωληνωμένων, και στις ΜΕΘ φαίνεται μια σταθεροποίηση, με τον αριθμό των ασθενών που αποσωληνώνονται να είναι μεγαλύτερος από εκείνον όσων χρειάζονται διασωλήνωση.

Γιατροί με μάσκα

Έκκληση σε ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν

«Περισσότερους από 3 μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού, 1 στους 4 ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας είναι άτομα άνω των 75 ετών. Ενώ είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν δεν το έκαναν και σήμερα κινδυνεύουν να χαθούν ή και χάνονται», είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Μόλις το 65%, μόνο 2 στους 3 άνω των 80 ετών έχουν λάβει την πρώτη δόση, είτε έχουν κλείσει ραντεβού για το πρώτο τους εμβόλιο. Κάνουμε έκκληση ώστε όλος ο κόσμος, αλλά ιδιαίτερα τα άτομα με παράγοντες κινδύνου, να προσέλθουν στο εμβολιαστικό κέντρο» συνέχισε, απηχώντας την έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά το διάγγελμά του την Τετάρτη.

Εμβόλιο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις