Αθήνα

°C

Τρίτη

11

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Johnson & Johnson εμβόλιο Ελλάδα: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί
ΕΛΛΑΔΑ

Johnson & Johnson εμβόλιο Ελλάδα: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Johnson & Johnson εμβόλιο Ελλάδα: Η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών θα ανοίξει το Σάββατο 24 Απριλίου.

Για την ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών ή 40-44 και 45-49 η ημερομηνία για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Δείτε ακόμη: Αναποφάσιστη η Κομισιόν για την πρόσθετων δόσεων της Johnson & Johnson

Η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών θα ανοίξει το Σάββατο 24 Απριλίου. Ο κύριος Θεμιστοκλέους πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι στις 5 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Παράλληλα, το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικιακές ομάδας, για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα, ξεπερνά το 60%, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας δεν έχει μεγάλη απόκλιση από την υπόλοιπη Ευρώπη. Εκτίμησε, δε, ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει επιτευχθεί η ανοσία αγέλης.

«Ξεπάγωμα» των εμβολιασμών με Johnson & Johnson εξετάζουν οι ΗΠΑ

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι της Υγείας στις ΗΠΑ εξετάζουν την άρση της σύστασης για διακοπή χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, καθώς εντοπίστηκε περιορισμένος αριθμός νέων περιστατικών σπάνιων θρομβώσεων ανάμεσα στους εμβολιασθέντες με το εν λόγω σκεύασμα.

Αντ’ αυτού, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είναι πιθανόν να συμπεριλάβει μια προειδοποίηση στην ετικέτα του εμβολίου για την ενημέρωση των υγειονομικών εργαζομένου αλλά και των πολιτών, για τις εξαιρετικά σπάνιες, αλλά επικίνδυνες παρενέργειες.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι αναμένονται να λάβουν την απόφασή τους μετά την ετυμηγορία μιας ανεξάρτητης επιτροπής ειδικών, η οποία έχει συμβουλευτικό ρόλο για το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ. Η επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα Παρασκευή προκειμένου να συζητήσει για το αν θα υπάρξει άρση, παράταση ή τροποποίηση της διακοπής χρήσης του εμβολίου, η οποία αποφασίστηκε στις 13 Απριλίου.

«Ξέρουμε ότι δεν είναι καλό να παρατείνουμε τη διακοπή για μεγαλύτερο διάστημα από το απολύτως απαραίτητο», ανέφερε την Πέμπτη ο Δρ. Πίτερ Μαρκς, επικεφαλής του FDA σε ό,τι αφορά τα εμβόλια. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι μια παρατεταμένη διακοπή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα των πολιτών απέναντι στα εμβόλια. «Όταν θα έχουν στην ουσία ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαβουλεύσεις της επιτροπής, θα είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις