Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Στέφανος Τσιτσιπάς Βαρκελώνη: Προκρίθηκε στους 8
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς Βαρκελώνη: Προκρίθηκε στους 8

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μεγάλη νίκη στο Barcelona Open

Πλώρη για τα προημιτελικά του Barcelona Open Banc Sabadell έβαλε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Κατάφερε να αποκλείσει τον Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ και προκρίθηκε στους «8». O κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 5-7, 3-6 στη φάση των «16» και προκρίθηκε στα προημιτελικά.  Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι για 2η φορά στους «8», αφού η πρώτη φορά ήταν το 2018, και θα παίξει την Παρασκευή με τον Καναδό Φελίξ Οζέ Αλιασίμ. Αυτή είναι η 7η σερί νίκη με 2-0 σετ του στο Tour αλλά και η 7η πρόκριση του σε προημιτελικό μέσα στο 2021.

Οι δύο τενίστες πάλεψαν αρκετά στο πρώτο σετ, αν και ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 0-1 στο πρώτο game, κατάφερε να τον ισοφαρίζει μέχρι το 5-5. Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να τον κατατροπώσει και έκανε το 5-7. Στο 2ο σετ, ο Άλεξ Ντε Μινόρ προηγήθηκε με 2-0, ο Τσιτσιπάς απάντησε για το 2-3 και μετά το 3-3. Στη συνέχεια έφτασε το 3-6 και κέρδισε την πρόκριση στους κορυφαίους «8» του τουρνουά.

 

Η προηγούμενη νίκη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε με άνεση τον 23χρονο Ισπανό (νο. 86) με 6-0, 6-2 σε μόλις 78 λεπτά και θα αναμετρηθεί στη φάση των «16» με τον ανερχόμενο Αλεξ Ντε Μινόρ, νο.25 στον κόσμο. Ο 22χρονος Αυστραλός απέκλεισε με 7-6(3), 6-2 τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ. Ο Ελληνας πρωταθλητής και ήταν αλάνθαστος, ενώπανηγύρισε την 23η νίκη του στη διάρκεια του 2021. Επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως στις χωμάτινες επιφάνειες είναι άπιαστος, κάτι που ενόψει του δεύτερου Γκραν Σλαμ της χρονιάς, στο Roland Garros, αφήνει προσδοκίες.

Στο πρώτο σετ έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, χάνοντας συνολικά μόλις 9 πόντους. Στο δεύτερο σετ ο Μουνάρ προσπάθησε να αντιδράσει βελτιώνοντας το σερβίς του αλλά και ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στον Τσιτσιπά, ο οποίος βρέθηκε τρεις φορές σε δύσκολη θέση με τον αντίπαλό του να φτάνει σε μπρέικ πόιντ. Απάντησε όμως και στο καθοριστικό έκτο γκέιμ έκανε εκείνος μπρέικ στον Μουνάρ, που προηγουμένως είχε ξεφύγει τέσσερις φορές. Το 4-2 υπέρ του Τσιτσιπά έγινε εύκολα 6-2 καθώς ο Ελληνας τενίστας έκλεισε το παιχνίδι με το πέμπτο συνολικό μπρέικ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις