Αθήνα

°C

Κυριακή

09

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ηνίοχος 21: «Πονάει» τους Τούρκους
ΚΟΣΜΟΣ

Ηνίοχος 21: «Πονάει» τους Τούρκους

Ηνίοχος 21: Οι Τούρκοι κατηγορούν την Ελλάδα πως παρουσιάζει στα σενάρια της άσκησης την Τουρκία ως στόχο.

Η στρατιωτική και φυσικά διπλωματική επιτυχία της άσκησης «Ηνίοχος 21» έχει ενοχλήσει πολύ τους Τούρκους, οι οποίοι μεταξύ άλλων κατηγορούν την Ελλάδα ότι έχει παρουσιάσει την Τουρκία ως στόχο στα διάφορα σενάρια της άσκησης. Εκείνο όμως που πόνεσε πιο πολύ ήταν η φωτογραφία του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ μέσα στο πιλοτήριο μαχητικού F-16, το οποίο συμμετέχει στην άσκηση «Ηνίοχος 21». Η τουρκική εφημερίδα milliyet χαρακτηρίζει μάλιστα σκάνδαλο την εν λόγω φωτογραφία. Το δημοσίευμα, όπου είναι πρώτο στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας και το οποίο αναφέρεται στην διακρατική άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας, και στην οποία συμμετέχουν Ελλάδα, Γαλλία , ΗΠΑ, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καναδάς, Ισπανία και Κύπρος, χαρακτηρίζει την άσκηση «προκλητική», κατηγορώντας την ελληνική πλευρά ότι παρουσιάζει την Τουρκία ως στόχο στα σενάρια της άσκησης.

Παράλληλα η εφημερίδα, με τίτλο: «Σκανδαλώδη πόζα στο πιλοτήριο» επιτίθεται στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάϊατ, λόγω της φωτογραφίας που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, εικονίζοντάς τον μέσα σε πιλοτήριο μαχητικού αεροσκάφους F-16 στο πλαίσιο της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «Ηνίοχος 21». «Στη διάρκεια της ημέρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάϊατ δίπλα του. Φορώντας ένα τζάκετ της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Μητσοτάκης μίλησε μπροστά από τα γαλλικά Ραφάλ, ενώ ο πρέσβης των ΗΠΑ ανήρτησε φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

haber

«Αυξάνεται η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα»

Δεν είναι όμως μόνο η «Milliyet». Ο Αμερικανός πρεσβευτής είναι θέμα σε πολλά τουρκικά ΜΜΕ. Το «A Haber» γράφει ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζει, δεν λένε κουβέντα για τις προκλήσεις της Ελλάδας αλλά συμμετέχουν στις ελληνικές πολεμικές ιαχές, αναφερόμενο στη συμμετοχή των ΗΠΑ στον «Ηνίοχο 21».

Ηνίοχος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις