Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρτυ Περιστέρι κορονοϊός: Αστυνομικοί της «ΟΔΟΣ» στην Βεάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτυ Περιστέρι κορονοϊός: Αστυνομικοί της «ΟΔΟΣ» στην Βεάκη

Πάρτυ Περιστέρι κορονοϊός: Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ γίνεται στα πρότυπα της πλατείας Βαρνάβα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας στην οδό Βεάκη στο Περιστέρι. Αφορμή για την αστυνομική επιχείρηση αποτελούν τα κορονοπάρτι που στήνονται στην περιοχή.

Δείτε ακόμη: Αγανακτισμένος κάτοικος στο Περιστέρι για τα πάρτι: «Με το έτσι γουστάρω κλείνουν δρόμους»

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ γίνεται στα πρότυπα της πλατείας Βαρνάβα με τον αποκλεισμό της περιοχής, ενώ θα ενταθεί η προσπάθεια να εντοπιστούν οι διοργανωτές. Όπως τόνιζαν πηγές της κυβέρνησης τις προηγούμενες ημέρες «θα υπάρξει αποκλεισμός και άλλων σημείων». Το σαββατοκύριακο στην οδό Βεάκη στήθηκε κορονοπάρτι με τους συμμετέχοντες να αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών για αποφυγή συνωστισμού και χρήση μάσκας.

Κάτοικος του Περιστερίου μέσω ανάρτησής του στα social media εξέφρασε την οργή του για τα όσα διαδραματίστηκαν στην περιοχή. Όπως έγραψε, το πάρτι στήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, με αυτοκίνητα να κλείνουν τους δρόμους και τη μουσική να παίζει στο τέρμα.

Σχέδια αποτελεσματικής αντιμετώπισης των κορονοπάρτι από την ΕΛΑΣ

Στο μεταξύ τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάζονται σχέδια αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ανεξέλεγκτων διοργανώσεων διασκέδασης από τη μία, με ήπια διαχείρισή τους, από την άλλη. Το “μοντέλο” της Πλατείας Βαρνάβα, μπορεί θεωρητικά να πέτυχε, ωστόσο μοιάζει ανέφικτη η εφαρμογή του σε όλες τις πλατείες που έχει παρατηρηθεί αυτός ο επικίνδυνος συνωστισμός διασκέδασης. Οι αστυνομικές δυνάμεις που χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν για την προληπτική εγκατάσταση αποκλεισμού αυτών των χώρων, προς το παρόν δεν επαρκούν αριθμητικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή τους χωρίς επιθέσεις, προστριβές και εντάσεις.

Ήδη οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν εκπονήσει διαφορετικά σχέδια για κάθε επίμαχη πλατεία, στα οποία εμπεριέχονται οι ιδιαιτερότητες των περιοχών, η χαρτογράφηση και η γεωμορφία τους, όπως επίσης και το “παζλ” των ατόμων που συγκεντρώνονται σε αυτές, ή οργανώνουν αυτές τις μαζώξεις.

Στον σχεδιασμό συμπεριλαμβάνονται συνέργειες με Δημοτική Αστυνομία και άλλους συναρμόδιους φορείς, όπως επίσης επικοινωνία και διάλογος με τους κατοίκους αυτών των περιοχών. “Κάποιοι εκμεταλλεύονται το ‘κίνημα’ των πλατειών επιδιώκοντας εστίες έντασης. Κάποιοι στόχευαν μια ευθεία αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις” υποστηρίζουν αξιωματικοί της αστυνομίας, οι οποίοι παραδέχονται την δυσκολία ήπιας αστυνομικής αντιμετώπισης των κορονοπάρτι σε παραπάνω “από δύο πλατείες ταυτόχρονα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις