Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία άρση μέτρων: Αναμένεται κοσμοσυρροή στα μαγαζιά το Σαββατοκύριακο
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία άρση μέτρων: Αναμένεται κοσμοσυρροή στα μαγαζιά το Σαββατοκύριακο

Βρετανία άρση μέτρων: Το σημαντικό είναι ότι τα κρούσματα κατέγραψαν περαιτέρω πτώση, της τάξεως του 30%, την τελευταία εβδομάδα, με τον δείκτη μεταδοτικότητας να έχει πέσει ακόμη περισσότερο, στο 0,7.

Σε τροχιά κανονικότητας έχει εισέλθει η Βρετανία, με ένα μεγάλο μέρος των κοινωνικών δραστηριοτήτων να έχουν ανοίξει χάρη στην επιτυχημένη πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας, που χάρισε ανάσες ελευθερίες και μείωσε σε εμφανή βαθμό το ιικό φορτίο. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι καταναλωτές αναμένεται να πλημμυρίσουν και το σαββατοκύριακο κεντρικούς δρόμους όπου βρίσκονται γνωστά καταστήματα.

Δείτε ακόμη: Ο απίθανος Μικ Τζάγκερ ροκάρει στα 77 του – Νέο κομμάτι για το τέλος του lockdown

Όπως και οι παμπ έτσι και τα μαγαζιά άνοιξαν τις πύλες τους, τη Δευτέρα, οπότε αναμένεται, ύστερα και από τέσσερις περίπου μήνες καραντίνας, κοσμοσυρροή σε καταστήματα ένδυσης σε Αγγλία και Ουαλία. Κατά 90% αυξήθηκαν οι επισκέπτες σε κεντρικούς δρόμους και πάρκα, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, λόγω της άρσης των περιορισμών.

Ωστόσο, οι καταναλωτές στα καταστήματα ένδυσης ήταν πάνω από ένα τέταρτο μειωμένοι σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2019. Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, επικρατούν εικόνες συνωστισμού στις παμπ, με το κλίμα πανηγυρισμού ύστερα από τον πολύμηνο εγκλεισμό να είναι εμφανές.

Το σημαντικό είναι ότι τα κρούσματα κατέγραψαν περαιτέρω πτώση, της τάξεως του 30%, την τελευταία εβδομάδα, με τον δείκτη μεταδοτικότητας να έχει πέσει ακόμη περισσότερο, στο 0,7.

Βρετανία: Ανακάμπτουν οι κρατήσεις στα εστιατόρια και οι διαδικτυακές αγγελίες για εργασία

Οι Άγγλοι έσπευσαν να γεμίσουν τα εστιατόρια αυτή την εβδομάδα ενώ οι διαδικτυακές αγγελίες για εργασία επέστρεψαν στα προ πανδημίας επίπεδα καθώς η οικονομία της Βρετανίας αρχίζει να ξανανοίγει ύστερα από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Μια σειρά από οικονομικούς δείκτες που ανακοινώθηκαν από την εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS) και την Τράπεζα της Αγγλίας έδειξαν επίσης ότι οι βρετανικές τράπεζες ετοιμάζονται να αυξήσουν τη χορήγηση στεγαστικών δανείων στα νοικοκυριά με τον μεγαλύτερο ρυθμό μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Τα μη απαραίτητα καταστήματα ξανάνοιξαν στην Αγγλία τη Δευτέρα για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, ενώ επετράπη σε εστιατόρια και παμπ να σερβίρουν πελάτες σε εξωτερικούς χώρους. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παλεύει με ένα νέο κύμα κρουσμάτων της Covid-19, η Βρετανία -που κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νεκρών λόγω της πανδημίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο- ανοίγει εκ νέου τις δραστηριότητες της οικονομίας καθώς τα μέτρα του lockdown που επιβλήθηκαν καθώς και οι ταχείς ρυθμοί της εμβολιαστικής εκστρατείας οδήγησαν σε μείωση των κρουσμάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις