Αθήνα

°C

Κυριακή

09

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γραφεία – Αθήνα: Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γραφεία – Αθήνα: Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γραφεία - Αθήνα: Ο κ. Κικίλιας, αφού συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του γραφείου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Υγείας η συμφωνία αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Dr Hans Kluge. Λίγο νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Κικίλια και Kluge στο γραφείο του υπουργού Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας, αφού συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του γραφείου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα στελέχη του υπουργείου Υγείας «που έχουν εργαστεί, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας παγκόσμιας εμβέλειας».

Όπως σημείωσε ο υπουργός, είναι ένα γραφείο για όλη την Ευρώπη και το πρώτο στην ιστορία του ΠΟΥ που ασχολείται με το ζήτημα της Ποιότητας της Φροντίδας και της Ασφάλειας των Ασθενών παγκοσμίως. Πρόσθεσε, δε, πως αυτό το ευρωπαϊκό κέντρο αριστείας θα παρέχει τις υπηρεσίες του και σε όλες τις μεσογειακές χώρες, καθώς και στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΠΟΥ - Κικίλιας

«Η Ελλάδα αποκτά θεσμική συνεργασία με τον ΠΟΥ»

«Με αυτόν τον τρόπο, η ελληνική κυβέρνηση αποκτά μια αδιαμεσολάβητη και θεσμική συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος με τις γνώσεις και την εμπειρία του μπορεί να προσφέρει σημαντική τεχνική βοήθεια για την κατάρτιση, την προώθηση και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας. (ψηφιακός μετασχηματισμός, ΠΦΥ, ψυχική υγεία, ΣΔΙΤ, ποιότητα υπηρεσιών υγείας). Η χώρα αποκτά έναν τεχνικό σύμβουλο για το νέο ΕΣΥ του 21ου αιώνα με υψηλό κύρος και παγκόσμια σφραγίδα», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε:

«Ανοίγουμε ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα, τώρα που η πανδημία του κορονοϊού, αυτή η πρωτοφανής κρίση δημόσιας υγείας μάς δίδαξε τρία πράγματα: Ότι η Υγεία είναι πάνω από όλα, την αξία της αλληλεγγύης και την επικινδυνότητα του διχασμού, καθώς και ότι πρέπει όλοι μαζί να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό».

«Η Ελλάδα απέδειξε ότι έχει ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα συστήματα υγείας άλλων χωρών με πολύ καλύτερες υποδομές και πολύ πιο προηγμένα συστήματα διαχείρισης: Το πλεονέκτημα είναι ότι οι άνθρωποί της μπορούν να κάνουν το αδύνατο δυνατό, ακόμη και στη μεγαλύτερη κρίση δημόσιας υγείας του τελευταίου αιώνα», επεσήμανε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Μόνο με επαγγελματίες υγείας υψηλής ποιότητας μπορούμε να έχουμε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και το νέο γραφείο του ΠΟΥ στην Ελλάδα αυτό ακριβώς έρχεται να ενισχύσει. Όχι μόνο για την Ελλάδα. Αλλά με κέντρο την Ελλάδα, από την Πορτογαλία μέχρι το Ισραήλ και από τα Δυτικά Βαλκάνια μέχρι τις ανατολικές χώρες της Ευρώπης».

ΠΟΥ - Κικίλιας

Το ανθρώπινο δυναμικό στον χώρο της Υγείας στη χώρα μας

Αναφερόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό στον χώρο της Υγείας στη χώρα μας, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε: «Σε συνθήκες πίεσης και κινδύνου εργάζονται νυχθημερόν αγόγγυστα και συνεργάζονται με επιτυχία, από την κορυφή της πυραμίδας ως τη βάση. Όλοι αυτοί, που συντονισμένα και βάσει ενός σχεδίου που έχουμε από την πρώτη μέρα εκπονήσει, δουλεύουν ακούραστα για το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Πώς αλλιώς θα γίνονταν τα εκατομμύρια τεστ και η διαρκής ιχνηλάτηση, οι διπλάσιες ΜΕΘ σε λίγους μήνες και οι μοριακοί έλεγχοι, οι αδιάλειπτες νοσηλείες σε COVID και non COVID νοσοκομεία παράλληλα με τη διαχείριση των άλλων ασθενών, η απόλυτα ακριβής ηλεκτρονική διαχείριση των ραντεβού εμβολιασμού και τα εξαιρετικά οργανωμένα εμβολιαστικά κέντρα; Όλα αυτά έγιναν με ανθρώπινη συνεργασία και υπερπροσπάθεια. Και, πιστέψτε με, δεν ήταν και δεν είναι καθόλου εύκολο».

«Επενδύουμε στη δημόσια υγεία γιατί αυτή η επένδυση αποδίδει το καλύτερο επιτόκιο. Αυτό της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Και δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω», κατέληξε ο υπουργός Υγείας. «Με αφορμή την ίδρυση αυτού του μοναδικού Κέντρου Αριστείας για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Περιφέρεια Ευρώπης του ΠΟΥ, ανοίγουμε σήμερα ένα νέο κεφάλαιο», σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Kluge.

ΠΟΥ - Κικίλιας
Δείτε ακόμη:
Ξεκίνησε η συνάντηση Δένδια-Ερντογάν, παρών και ο Τσαβούσογλου
Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ η Πελώνη – Την τρολάρει ο Τσακαλώτος για το “Θεός”
Ρωμανός: Αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές στα βίντεο του Τσίπρα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις