Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανελλήνιες 2021 ημερομηνία έναρξης: Πότε θα διεξαχθούν, τι είπε η Κεραμέως
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2021 ημερομηνία έναρξης: Πότε θα διεξαχθούν, τι είπε η Κεραμέως

Πανελλήνιες 2021 ημερομηνία έναρξης: Η κ. Κεραμέως δήλωσε πως οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα γίνουν κανονικά.

Στο πότε θα διεξαχθούν φέτος οι Πανελλήνιες εξετάσεις και τι έχει αποφασιστεί για τις προαγωγικές σε Λύκεια και Γυμνάσια, απάντησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (15/4). Η υπουργός αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των φροντιστηρίων, ζήτημα που απασχολεί πολύ τους υποψηφίους.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε πως οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο, ενώ δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για το αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις για τα Λύκεια και τα Γυμνάσια. Ανέφερε επίσης ότι έχει τεθεί στην επιτροπή το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων για τις Πανελλήνιες καθώς το ζητούν οι υποψήφιοι. Τα φροντιστήρια, όπως είπε η υπουργός, σχεδιάζεται να ανοίξουν μετά το Πάσχα, όπως και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης και το θέμα έχει τεθεί στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Όσον αφορά τα self test κορονοϊού, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι η εγκυρότητα τους αποδείχτηκε  σε ποσοστό πάνω από 70% σημειώνοντας ότι εντοπίστηκαν σχεδόν 600 άνθρωποι θετικοί στον κορονοιό που σήμερα θα ήταν στα σχολεία και θα είχαν μεταδώσει τον ιό.

Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια

Οι πανελλαδικές εξετάσεις «ωθούν» και στο άνοιγμα των φροντιστηρίων τουλάχιστον για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου, κάτι το οποίο έχει ήδη εισηγηθεί ο αρμόδιος υπουργός κ. Γεωργιάδης. Πιθανή ημερομηνία φέρεται η 19η Απριλίου. Θετική είναι και η εισήγηση από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας το οποίο κατανοεί αυτή την ανάγκη για τα παιδιά τα οποία πρέπει να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές.

Δείτε ακόμη:
Σχέδιο για covid free ελληνικά νησιά με πληθυσμό ως 10.000: Θα εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι
Αυτά είναι τα νέα υπερσύγχρονα σκάφη του Λιμενικού- Κόστισαν 55 εκατ. ευρώ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Στα προπύλαια φοιτητές και καθηγητές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις