Αθήνα

°C

Τετάρτη

23

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα σκάφη Πολεμικού Ναυτικού: Δύο υπερσύγχρονες προσθήκες στον Στόλο
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα σκάφη Πολεμικού Ναυτικού: Δύο υπερσύγχρονες προσθήκες στον Στόλο

Νέα σκάφη Πολεμικού Ναυτικού: Στην τελετή ένταξης δύο νέων περιπολικών σκαφών στο Λιμενικό θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δύο νέα υπερσύγχρονα περιπολικά σκάφη εντάσσονται στο στόλο του Λιμενικού, ενισχύοντας έτσι την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας και διευρύνοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Σώματος. Πρόκειται για τα δύο τελευταίας τεχνολογίας σκάφη από τα συνολικά τέσσερα που αναμένεται να παραλάβει το Λιμενικό μέσα στη χρονιά. Τα δύο πρώτα παρελήφθησαν την περασμένη χρονιά, και έγιναν οι απαραίτητες δοκιμές. Το 3ο περιπολικό πλοίο αναμένεται να παραδοθεί τέλος Μαΐου και το 4ο τέλος Νοεμβρίου. Στην τελετή ένταξης των δύο νέων περιπολικών σκαφών στον στόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης, θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα συγκεκριμένα σκάφη, ΛΣ 900 “Μαρίνος Ζαμπάτης” και το ΛΣ 910 “Γεώργιος Κωτούλας” ναυπηγήθηκαν στην Ιταλία στα ναυπηγεία της Cantiere Navale Vittoria, έχουν ολικό μήκος 36,3 μέτρα και ξεπερνούν σε ταχύτητα τους 35 κόμβους. Παράλληλα διαθέτουν αυτονομία κίνησης που υπερβαίνει τα 1.000 μίλια. Τα νέα σκάφη του Λιμενικού Σώματος είναι Ταχύπλοα Παράκτια Περιπολικά Πλοία τύπου P355 και πρόκειται για τα δύο εκ των τεσσάρων που αναμένεται να παραλάβει το Λιμενικό Σώμα έως το τέλος του 2021. Τα σκάφη είναι κατηγορίας ΑΙ και πρόκειται να ενταχθούν άμεσα στον στόλο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ώστε να συνδράμουν τα μέγιστα στην προστασία των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας.

Νέα σκάφη Πολεμικού Ναυτικού: Κόστισαν 55 εκατ. ευρώ

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε την 22.01.2019 ανάμεσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και στην εταιρεία “CANTIERE NAVALE VITTORIA S.P.A.” η οποία εδρεύει στην Ιταλία. Η συνολική αξία και των τεσσάρων τεσσάρων σκαφών ανέρχεται στα 55.560.000 Ευρώ. Η χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ειδικής Δράσης Εξοπλισμού FRONTEX του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας Συμμετοχής 90% και Εθνικής Συμμετοχής: 10%.

Τα σκάφη έχουν ναυπηγηθεί στην Ιταλία με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος έτσι ώστε να καλύπτουν στο ακέραιο τις επιχειρησιακές ανάγκες του Φορέα . Τα σκάφη διαθέτουν σύγχρονο μηχανολογικό και ναυτιλιακό εξοπλισμό, σύγχρονα μέσα επιτήρησης και αστυνόμευσης του θαλασσίου πεδίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις