Αθήνα

°C

Πέμπτη

06

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ραμαζάνι 2021 Γαλλία: Το tweet της Evian εξόργισε μουσουλμάνους στη Γαλλία
ΚΟΣΜΟΣ

Ραμαζάνι 2021 Γαλλία: Το tweet της Evian εξόργισε μουσουλμάνους στη Γαλλία

Ραμαζάνι 2021 Γαλλία: Κατά την πρώτη μέρα της νηστείας του Ραμαζανιού, η εταιρεία εμφιάλωσης νερού Evian αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Χθες ξεκίνησε το ραμαζάνι για τους μουσουλμάνους και αναμένεται να λήξει στις 12 Μαΐου. Η νηστεία προβλέπει ότι δε θα πρέπει να πιούν ή να φάνε τίποτα από την ανατολή έως το ηλιοβασίλεμα. Κατά την πρώτη μέρα της νηστείας του Ραμαζανιού, η εταιρεία εμφιάλωσης νερού Evian αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη έπειτα από ένα tweet που θεωρήθηκε προκλητικό από πολλούς μουσουλμάνους. Η Evian ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter ένα φαινομενικά απλό μήνυμα το οποίο ωστόσο πυροδότησε αντιδράσεις καθώς αυτή την περίοδο οι μουσουλμάνοι λόγω της νηστείας δεν μπορούν να πιούν ή να φάνε τίποτα από την ανατολή έως το ηλιοβασίλεμα.
«Κάντε retweet αν έχετε ήδη πιει ένα λίτρο Evian σήμερα» έγραψε η εταιρεία.

‘Συγγνώμη’

Όπως μεταδίδει η «Le Point» η ανάρτηση αυτή έφερε σάλο καθώς πολλοί αναρωτιούνταν γιατί ήταν τόσο απαραίτητο να γίνει μια τέτοιου τύπου ανάρτηση τη μέρα της έναρξης της νηστείας για τους μουσουλμάνους. Καθώς ο λογαριασμός της Evian «βομβαρδιζόταν» από αρνητικά μηνύματα, η εταιρεία προέβη σε ακόμα μια ανάρτηση ζητώντας «συγγνώμη για την αδεξιότητα αυτού του tweet που δεν στοχεύει σε καμία πρόκληση».

Η «συγγνώμη» είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει αντιδράσεις από άλλους χρήστες αυτή τη φορά που κατηγορούσαν την Evian ότι ενδίδει σε απειλές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις