Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έξυπνη διάβαση πεζών – Νέα Σμύρνη: Τοποθετήθηκε για πρώτη φορά, πώς λειτουργεί
ΕΛΛΑΔΑ

Έξυπνη διάβαση πεζών – Νέα Σμύρνη: Τοποθετήθηκε για πρώτη φορά, πώς λειτουργεί

Έξυπνη διάβαση πεζών - Νέα Σμύρνη: Ο Δήμος Νέας Σμύρνης τοποθέτησε, για πρώτη φορά, μια τέτοια διάβαση.

Μετά τα «έξυπνα παγκάκια» και τους «έξυπνους κάδους» σε «έξυπνες πόλεις», στη ζωή των δημοτών θα μπουν σιγά- σιγά και οι «έξυπνες διαβάσεις». Ο Δήμος Νέας Σμύρνης τοποθέτησε, για πρώτη φορά, μια τέτοια διάβαση, η οποία είναι ελληνικής σχεδίασης, δίνει ξεκάθαρη προτεραιότητα στους πεζούς και προσφέρει ασφαλείς διελεύσεις, ενώ συνεισφέρει και στη δημιουργία καλύτερης οδικής συμπεριφοράς και κουλτούρας.

Πώς λειτουργεί η «έξυπνη διάβαση»

Η συγκεκριμένη διάβαση λειτουργεί χωρίς την ύπαρξη φωτεινού σηματοδότη και ο πολίτης που θα θελήσει να τη διασχίσει, πατά ένα κουμπί που βρίσκεται σε κολωνάκι τοποθετημένο επί του πεζοδρομίου. Αμέσως μετά ακολουθεί μια συντονισμένη πολυχρωμία. Δηλαδή, μετά τον χαρακτηριστικό ήχο ανάβουν πορτοκαλί φώτα για τέσσερα δευτερόλεπτα και αμέσως μετά ανάβουν κόκκινα φώτα επί της ασφάλτου, λευκά φώτα στις πινακίδες προτεραιότητας των πεζών, πράσινα φώτα στα πόδια των πεζών για να ξεκινήσουν και ταυτόχρονα ένας χαρακτηριστικός ήχος που ενημερώνει τους πολίτες με προβλήματα όρασης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου αναβοσβήνουν πορτοκαλί φώτα για να ενημερώνουν τους οδηγούς ότι πλησιάζουν σε διάβαση πεζών και λευκά φώτα επί των πινακίδων προτεραιότητας των πεζών γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Η «έξυπνη διάβαση» τοποθετήθηκε πιλοτικά στην οδό Ομήρου και ο Δήμος Νέας Σμύρνης έγινε ο πρώτος που εγκαθιστά έναν τέτοιο σύστημα και μάλιστα σ’ ένα πολυσύχναστο σημείο της πόλης.

Έξυπνη διάβαση Έξυπνη διάβαση Έξυπνη διάβαση Έξυπνη διάβαση
Δείτε ακόμη: 
Σταθεροποίηση με τάση υποχώρησης παρουσιάζει ο δείκτης θετικότητας
Μαγιορκίνης: Πολύ μικρή η πιθανότητα να βγει ψευδώς αρνητικό ένα self test
Περισσότερους πιστούς στους ναούς ζητά η Εκκλησία για το Πάσχα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις