Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκκλησίες Πάσχα 2021: Περισσότερους πιστούς στους ναούς ζητά η Ιερά Σύνοδος
ΕΛΛΑΔΑ

Εκκλησίες Πάσχα 2021: Περισσότερους πιστούς στους ναούς ζητά η Ιερά Σύνοδος

Εκκλησίες Πάσχα 2021: Η Ιερά Σύνοδος απέστειλε σχετική πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας με θέμα τις προτάσεις της σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες του Πάσχα.

Η ηγεσία της Εκκλησίας ασκεί πιέσεις προκειμένου να ανοίξουν οι ναοί το Πάσχα αποσκοπώντας μάλιστα σε έναν τρόπο λειτουργίας ανάλογο με εκείνον που προτιμήθηκε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Η Ιερά Σύνοδος απέστειλε σχετική πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας με θέμα τις προτάσεις της σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες του Πάσχα. Στην εν λόγω επιστολή, ζητείται να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να μπαίνουν στους ναούς. Ειδικότερα, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να αλλάξουν οι προβλέψεις από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Δείτε ακόμη: Επιφυλακτικός ο Παυλάκης για το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα

Σύμφωνα με την πρόταση, ο αριθμός των πιστών θα πρέπει να αλλάξει σε ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου. Η πρόταση αυτή διαφέρει από την κυβερνητική γραμμή που εφαρμόζεται έως τώρα για ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα μέσα σε έναν κλειστό χώρο.

Η ΔΙΣ δικαιολογεί την πρότασή της για ένα άτομα ανά 15 τ.μ. λέγοντας ότι το ύψος των ναών και ο καλός καιρός του Πάσχα θα επιτρέψει τον πολύ καλό εξαερισμό των ναών. Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται αλλαγή του μέγιστου ορίου πιστών στους ναούς από 20 σε 100. Το αίτημα αυτό αφορά τους ναούς, ο οποίοι είναι μεγαλύτεροι των 1.500 τ.μ. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος ζητά από την κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως οι πιστοί να παραμένουν στους χώρους και στις πλατείες των ναών, πρόταση άλλωστε που έχει υποστηρίξει και μερίδα λοιμωξιολόγων.

Παγώνη: Ανάσταση έξω από τις εκκλησίες – Θα παραμείνει η μάσκα το καλοκαίρι

Για το σχέδιο σε σχέση με το Πάσχα στο χωριό, την ανοσία, το μοντέλο των self test και τους εμβολιασμούς μίλησε χθες η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Σχετικά με το αν θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε σε άλλο νομό το Πάσχα είπε ότι έχει σημασία εκείνες τις ημέρες να δούμε που βρισκόμαστε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία ενώ υπογράμμισε πως δεν θα έλεγε ναι για το άνοιγμα στο Πάσχα με αυτή την κατάσταση τώρα. Μίλησε για Ανάσταση στις εκκλησίες αλλά στους εξωτερικούς χώρους με αποστάσεις πάνω από δύο μέτρα και μάσκες ενώ σημείωσε πως μια φορά μπορούμε να μην φιληθούμε στην Ανάσταση. Καταλήγοντας επεσήμανε ότι το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα ότι θα παραμείνουν οι μάσκες ενώ είπε όχι για βόλτες στα στενά σοκάκια αλλά στις παραλίες.

Εκκλησία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις