Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Παρίσταναν τους αστυνομικούς: Σκληρή συμμορία Ρομά σκορπούσε τον τρόμο στα Μεσόγεια
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Παρίσταναν τους αστυνομικούς: Σκληρή συμμορία Ρομά σκορπούσε τον τρόμο στα Μεσόγεια

Παρίσταναν τους αστυνομικούς: Σκληρή συμμορία Ρομά, που προχωρούσε σε ληστείες και διαρρήξεις οικιών στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.

Σκληρή συμμορία Ρομά, που προχωρούσε σε ληστείες και διαρρήξεις οικιών στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Πέτρος Καρσιώτης

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που όταν έβρισκαν αντίσταση από τα ηλικιωμένα θύματα, δεν δίσταζαν να σηκώσουν το χέρι και να τους χτυπήσουν, συνήθως για τις διαρρήξεις έβρισκαν τα «αδύνατα σημεία των οικιών και εισχωρούσαν σ’ αυτές. Όταν αυτό ήταν αδύνατο, προσποιούνταν τους αστυνομικούς(!), λέγοντας στα ανύποπτα θύματα ότι έπρεπε να προχωρήσουν σε «έναν έλεγχο»!

Τρεις συλλήψεις

Ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά από επίπονες έρευνες, κατάφεραν να συλλάβουν τρία από τα μέλη της συμμορίας και να εξιχνιάσουν έξι ληστείες και τρεις κλοπές.

Περιπολικό της αστυνομίας

Σε Κορωπί, Ανθούσα, Γέρακα

Οι κακοποιοί της εγκληματικής οργάνωσης, λέει η Αστυνομία, προέβαιναν συστηματικά σε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων στα Μεσόγεια Αττικής (Κορωπί, Γέρακα, Ανθούσα).

Η αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή της Ομάδας Αντιμετώπισης και Καταστολής Εγκλήματος, ξεδιπλώθηκε   στις περιοχές της Παιανίας, Ζεφυρίου και Αχαρνών Αττικής, όπου βρέθηκαν με χειροπέδες οι τρεις Ρομά, ηλικίας 33, 19 και 20 ετών.

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι δύο επιπλέον δράστες, που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Δρούσαν από τον Δεκέμβριο

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2020, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή-συστηματική εγκληματική δράση στα Μεσόγεια Αττικής, αποκομίζοντας μεγάλο περιουσιακό όφελος.

Εφορμούσαν από Ζεφύρι-Μενίδι

«Ως προς τον τρόπο δράσης της συμμορίας», αναφέρουν ακόμη «τα μέλη της, απογευματινές και βραδινές ώρες, με το μεγάλης ιπποδύναμης “επιχειρησιακό” τους όχημα, “εφορμούσαν” από περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ζεφύρι, Μενίδι) και μετέβαιναν ως επί το πλείστον, σε συγκεκριμένους οικισμούς στο Κορωπί Αττικής.

Στην εν λόγω περιοχή, διασκορπίζονταν και περιφέρονταν είτε πεζή, είτε με το ανωτέρω όχημα αναζητώντας οικίες όπου διαμένουν ηλικιωμένα άτομα.

Μάσκες για την Covid 19

Μόλις εντόπιζαν την προς διάρρηξη οικία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με χειρουργικές μάσκες και κουκούλες και φορώντας γάντια στα χέρια, παραβίαζαν σημεία εισόδων των οικιών, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και εισέρχονταν σε αυτές».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη σκληρότητα των δραστών, απέναντι σε ηλικιωμένους ανθρώπους, που βρίσκονταν ξαφνικά στο έλεός τους:

Με βία και μαχαίρια

«Στις περιπτώσεις των ληστειών, συμπεριφέρονταν με ιδιαίτερη σκληρότητα στους ηλικιωμένους παθόντες, τους οποίους ακινητοποιούσαν είτε με χρήση σωματικής βίας είτε απειλώντας τους με μαχαίρια και ενώ ένας από τους δράστες τους επιτηρούσε, οι υπόλοιποι ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας».

Υποδύονταν και τους αστυνομικούς!

Επιπροσθέτως, στις κλοπές που διέπρατταν, προσποιούντο τους αστυνομικούς, προκειμένου να εισέλθουν στην οικία τους.

Κατά την συνήθη πρακτική τους,  ένας εκ των δραστών παρέμενε εξωτερικά και σε κοντινή απόσταση, κατοπτεύοντας την περιοχή εντός του “επιχειρησιακού” τους οχήματος, ώστε σε συντρέχουσα περίπτωση να τους ειδοποιήσει, αλλά και να τους παραλάβει εγκαίρως προκειμένου να διαφύγουν.

Άρπαζαν κινητά – Έκοβαν τα καλώδια

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας τους είναι ότι κατά τη διαφυγή τους, απέκρυπταν τα κινητά τηλέφωνα των παθόντων εντός της οικίας, ή έκοβαν την καλωδίωση της σταθερής τηλεφωνικής τους σύνδεσης, για να αποτρέψουν την επικοινωνία με την Αστυνομία.

Για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν “επιχειρησιακές” τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Πλήθος κλοπιμαίων θα επιστραφούν

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας, πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, κοσμήματα, ρολόγια, κατάλληλα τροποποιημένο διαρρηκτικό εργαλείο, πλήρως λειτουργικό σύστημα καταγραφής βιντεοληπτικού υλικού με εξωτερικές κάμερες ασφαλείας και το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 6 ληστείες και 3 περιπτώσεις κλοπών.

Συνεχίζεται η έρευνα

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση του εύρους της εγκληματικής δράσης της συμμορίας συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις