Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Θεσσαλονίκη τσαντάκιας: 23 συνολικά γυναίκες έχασαν τις τσάντες τους
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Θεσσαλονίκη τσαντάκιας: 23 συνολικά γυναίκες έχασαν τις τσάντες τους

Θεσσαλονίκη τσαντάκιας: Ο θύτης οδηγούσε μαύρο «παπάκι» χωρίς αριθμό κυκλοφορίας και εξαφανιζόταν μετά από κάθε επίθεση.

Και μια γυναίκα έγκυος, στον όγδοο μήνα της κυήσεως, χωρίς ευτυχώς δραματικές συνέπειες, τόσο για την ίδια όσο και για το μωρό, που κυοφορούσε, βρίσκεται μεταξύ των δεκάδων θυμάτων 38χρονου, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για τουλάχιστον 23 αρπαγές τσαντών από τα χέρια ανύποπτων γυναικών. Επίσης, όπως προκύπτει από την έρευνα, θύμα του είχε πέσει και υπάλληλος γυναίκα Δημόσιας Υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης, την οποία έβαλε στο στόχαστρο αφού την παρακολούθησε ότι σε μια τσάντα μετέφερε χρηματικό ποσό. Ο 38χρονος, που έπεσε εν τέλει στα χέρια της Αστυνομίας και πήρε το δρόμο για τις δικαστικές Αρχές, είχε εξελιχθεί σε φόβο και τρόμο των γυναικών, που περπατούσαν μόνες, κρατώντας την τσάντα τους, σε διάφορες περιοχές της συμπρωτεύουσας.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Μετά από κάθε αρπαγή τσάντας, που προκαλούσε ισχυρό σοκ στο εκάστοτε θύμα, κατάφερνε με έναν μαύρο «παπάκι», που είχε στη διάθεσή τους, χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας, να εξαφανίζεται τάχιστα και να μην εντοπίζονται άλλα στοιχεία του. Ενδεικτικό είναι ότι δρούσε στους δρόμους από τον περασμένο Νοέμβριο έως τον φετινό Μάρτιο, περίπου επί πέντε μήνες δηλαδή, χωρίς η Αστυνομία να έχει καταφέρει να τον μπλοκάρει μετά από κάποια από τις δεκάδες αρπαγές τσαντών. Εν τέλει ήρθε η ώρα, η Αστυνομία να ανακοινώσει ότι «τέλος στη δράση 38χρονου ημεδαπού που προέβαινε σε πολυάριθμες αρπαγές τσαντών σε βάρος ανυποψίαστων θυμάτων, έθεσαν έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης.

Παπάκι

Θεσσαλονίκη τσαντάκιας: Ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση

Σε βάρος του 38χρονου, ο οποίος συνελήφθη απογευματινές ώρες, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Και συνεχίζει η Αστυνομία:  «Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς κινούμενος με δίκυκλη μοτοσικλέτα στις περιοχές Περαίας, Θέρμης, Νέου Ρυσίου, Πολίχνης και Νεάπολης, το χρονικό διάστημα από Νοέμβριο του 2020 έως Μάρτιο του τρέχοντος έτους, διέπραξε συνολικά 23 αρπαγές τσαντών. Η λεία του υπερβαίνει τις 4.000 ευρώ, καθώς επίσης αφαίρεσε προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων».

Θεσσαλονίκη τσαντάκιας: Και παλαιότερη σύλληψη

Η Αστυνομία κάνει γνωστό ακόμη, υπενθυμίζοντας κάθε τόσο, την λεγόμενη «ανακύκλωση του εγκλήματος» ότι ο 38χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Ήδη, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί το πλήρες εύρος της δράσης του, αν δηλαδή κι άλλες γυναίκες έχουν πέσει θύματά του.

ΔΙΑΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις