Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω το παρμπρίζ: Με αυτόν τον τρόπο θα λάμψει
PLUS

Πώς να καθαρίσω το παρμπρίζ: Με αυτόν τον τρόπο θα λάμψει

Πώς να καθαρίσω το παρμπρίζ: Κάντε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας να λάμπει!

Το καθάρισμα του παρμπρίζ είναι μία δύσκολη υπόθεση, καθώς όλη την ημέρα τρέχετε για δουλειές και δεν σας μένει καθόλου χρόνος. Ενώ, όταν έχετε την διάθεση για καθάρισμα ή θα σας τύχει κάποια αναποδιά ή που θα έχει κακοκαιρία και θα προτιμήσετε να είστε μέσα στο σπίτι σας, “αγκαλιά” με την σόμπα. Το εσωτερικό του παρμπρίζ είναι μία άλλη υπόθεση και θέλει λίγη περισσότερη προσοχή στο καθάρισμα, έτσι ώστε να μην μαζεύετε τις βρομιές από όλο σας το αυτοκίνητο.

Πώς να καθαρίσετε το παρμπρίζ από μέσα

Πρώτα απ’ όλα καθαρίστε το παρμπρίζ εξωτερικά

Με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα με μικροΐνες σκουπίστε το εσωτερικό τζάμι. Κάντε κυκλικές κινήσεις στην αρχή και αφότου γυρίσετε την πετσέτα σε καθαρή πλευρά, κάντε κάθετες κινήσεις.

Πάρτε ένα απλό σφουγγαράκι τύπου “γόμα” (θα τα βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ, τα λένε σφουγγαράκια γόμας ή σφουγγαράκια μαγική γόμα) και βρέξτε το καλά με καθαρό χλιαρό νερό, χωρίς κανένα πρόσθετο χημικό. Τα σφουγγαράκια αυτά περιέχουν ήδη καθαριστικά χημικά, τα οποία “ενεργοποιούνται”, όταν βρέξετε το σφουγγαράκι. Και πάλι, κάντε κυκλικές κινήσεις, για να μαζέψετε την βρομιά από το παρμπρίζ.

Αυτοκίνητο

Και συνεχίζετε:

Χωρίς να χάσετε χρόνο, πάρτε μια άλλη καθαρή, στεγνή πετσέτα με μικροΐνες και προτού προλάβει να στεγνώσει το νερό στο τζάμι, σκουπίστε όλο το εσωτερικό του παρμπρίζ. Και πάλι: πρώτα κυκλικές κινήσεις και μετά- με την στεγνή πλευρά- σκουπίστε με κάθετες κινήσεις.

Τέλος, πάρτε όποιο καθαριστικό για τζάμια έχετε και καθαρίστε το παρμπρίζ από μέσα, όπως θα κάνατε και με τα τζάμια στο σπίτι σας. Ψεκάστε το καθαριστικό τζαμιών απευθείας επάνω σε μια 3η, στεγνή, καθαρή πετσέτα με μικροΐνες και καθαρίστε με τις ίδιες κινήσεις το τζάμι.

Και Bonus για το εξωτερικό κομμάτι:

Γεμίζουμε με το ανθρακούχο αναψυκτικό ένα μπουκάλι με σπρέι και το κρατάμε εύκαιρο μέσα στο πορτμπαγκάζ. Η διττανθρακική σόδα (το διττανθρακικό νάτριο της σόδας) κάνει θαύματα στην αφαίρεση κουτσουλιών και κολλημένων εντόμων από το παρμπρίζ, εξουδετερώνοντας ταυτοχρόνως και τη συνήθη βρομιά. Ψεκάζουμε καλά το παρμπρίζ, περιμένουμε μερικά λεπτά και ανοίγουμε απλώς τους υαλοκαθαριστήρες. Για τους πιο επιμελείς, περνάμε το παρμπρίζ με ένα πανί.

Δείτε ακόμη:

Πίνετε ελληνικό καφέ; Αυτά είναι τα οφέλη του
Αυτά τα 4 ζώδια “αυτομαστιγώνονται” σε κάθε καβγά
10 φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις