Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γυμναστήρια κορονοϊός: Δωρεάν συνδρομή σε όσους… δεν κάνουν το εμβόλιο
ΚΟΣΜΟΣ

Γυμναστήρια κορονοϊός: Δωρεάν συνδρομή σε όσους… δεν κάνουν το εμβόλιο

Γυμναστήρια κορονοϊός: Γυμναστήριο στις ΗΠΑ δεν θέλει να ακούει για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Τόσο πολύ, που χαρίζει συνδρομές σε όποιον δεν το κάνει!

Οι Φρανκ Τρουμπέτι και Ίαν Σμιθ, ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου Ατίλις, στην περιοχή Bellmawr του Νιού Τζέρσεϊ, προχώρησαν την περασμένη Τρίτη σε μια ανακοίνωση που νόμιζες θα ήταν… τρολ, αλλά ήταν πέρα για πέρα αληθινή. Ο Σμιθ επιβεβαίωσε μέσω Twitter, πως επιχειρώντας να κοντράρει την αλυσίδα εστίασης Krispy Creme, η οποία προσφέρει δωρεάν ντόνατς σε όποιον προσκομίσει αποδεικτικό εμβολιασμού, η επιχείρηση του θα κάνει το αντίθετο: θα προσφέρει δωρεάν συνδρομή σε όποιον αποδείξει έμπρακτα την άρνησή του να εμβολιαστεί.

Αν και δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές πως μπορεί κάποιος πελάτης του γυμναστηρίου να αποδείξει την μη παρουσία του σε κλήση για εμβολιασμό, οι ιδιοκτήτες επιμένουν στην προσφορά τους, παρά τα δεκάδες αρνητικά μηνύματα στο Twitter. Τον περασμένο Αύγουστο, το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής που εδρεύει το γυμναστήριο, είχε προχωρήσει στην προσωρινή κατάσχεση της άδειας λειτουργίας του, όταν οι δύο ιδιοκτήτες επέμειναν να διατηρούν ανοιχτή την επιχείρηση τους, παρά τα αυστηρά μέτρα lockdown. Ένα μήνα πριν, είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, όταν τους είχε ζητηθεί να κλείσουν την επιχείρηση τους και είχαν αρνηθεί.

Τότε, ο συνιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, Φρανκ Τρουμπέτι, είχε δηλώσει στο CNN,

“Όλοι έχουμε δικαίωμα να κερδίσουμε τα προς το ζην. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε, ως Αμερικάνοι. Μας υποσχέθηκαν ελευθερία. Και ύστερα μας έβαλαν μέσα σε καταπιεστικούς περιορισμούς και αυτό είναι κάτι που δεν θα αποδεχθούμε”.

Επιστήμονες από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) ενθαρρύνουν τα γυμναστήρια να ζητούν χρήση μάσκα στη διάρκεια της έντονης προπόνησης και να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Ζητούν επίσης να βελτιώσουν τον αερισμό των εγκαταστάσεών τους. Τέλος, συνιστούν να προτιμούν τα υπαίθρια μαθήματα όπου αυτό είναι εφικτό.

woman in black tank top and black leggings sitting on exercise equipment

Κραυγή αγωνίας

Την ώρα ωστόσο που γίνεται λόγος για άνοιγμα δραστηριοτήτων, τα γυμναστήρια αισθάνονται σα να μην… υπάρχουν, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων στους ειδικούς.

Τεράστια τα προβλήματα για τα κλειστά γυμναστήρια στην χώρα. Τι ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων αναφέρει πως υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν οριστικά ίσως και πάνω από το 20% των επιχειρήσεων, ενώ η συσσώρευση μεγάλου όγκου οφειλών σε ΔΕΚΟ, ενοίκια, ΕΦΚΑ, τραπεζικές επιταγές και συναλλαγματικές κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωσή τους. Παράλληλα κατά το προεδρείο «είναι ανεπανόρθωτη η δυσφήμιση των γυμναστηρίων από λοιμωξιολόγους και άλλους, ότι τα γυμναστήρια αποτελούν εστία διασποράς του κορονοϊού».

woman in black sports bra and blue denim jeans doing exercise
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις