Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Ριφιφί Ψυχικό: Θύμα της «συμμορίας των vip» ο συλληφθείς
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Ριφιφί Ψυχικό: Θύμα της «συμμορίας των vip» ο συλληφθείς

Ριφιφί Ψυχικό: Ήταν 30 Απριλίου 2016, όταν μέλη συμμορίας μετά το σπίτι του Βέρτη, του Μαυρίδη και του Κακέτση, εισέβαλαν και σε αυτό του κατηγορουμένου.

Θύματα της σκληρής και αδίστακτης συμμορίας ενόπλων Αλβανών, που έβαζε στο στόχαστρο του πιστολιού, αλλά και του καλάσνικοφ, επώνυμους στα Βόρεια και Νότια Προάστια της Αττικής, είχε πέσει πριν από περίπου πέντε χρόνια, ο 58χρονος, που κατηγορείται για το ριφιφί των πέντε εκατομμυρίων ευρώ από τέσσερις θυρίδες τράπεζας, στο Νέο Ψυχικό, ενώ αρνείται κάθε συμμετοχή. Τότε, στις 30 Απριλίου 2016, Μεγάλη Παρασκευή, τα μέλη της συμμορίας που σκορπούσε τον τρόμο, εισέβαλαν και στο σπίτι του νυν κατηγορουμένου, όπου βρισκόταν με την σύζυγό του, γνωστή στους κοσμικούς κύκλους αλλά και από εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή. Τα μέλη της συμμορίας των ενόπλων κουκουλοφόρων, καθώς ο 58χρονος, σήμερα, αντιστάθηκε και σχεδόν αφόπλισε τον έναν δράστη, δέχθηκε και πυροβολισμό(!), αλλά, το ευτύχημα, δεν βρήκε το στόχο του.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Εν τέλει, οι άγνωστοι αφού χτύπησαν και τη σύζυγό του με γροθιές στο πρόσωπο, ξήλωσαν ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο, κατά δήλωση του ζεύγους τότε στην Αστυνομία, περιείχε κοσμήματα και μετρητά το ύψος των οποίων υπολόγιζαν στις 150.000 ευρώ. Η σύζυγος του νυν κατηγορούμενου για την κλοπή-μαμούθ, είχε δηλώσει τότε: «Ο σύζυγός μου προσπάθησε να αντισταθεί και τότε άρχισαν να τον χτυπάνε με σιδηρογροθιές, σιδερένιους λοστούς και γαλλικό κλειδί στο κεφάλι, αλλά και σε όλο το σώμα με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει. Εκείνος αντιστάθηκε και ο ένας από τους ληστές έβγαλε όπλο και έπεσαν πυροβολισμοί».

ΔΙΑΣ

Ριφιφί Ψυχικό: Άρχισαν να χτυπάνε την σύζυγο

Ο σύζυγος, είχε τότε σταμάτησε να αντιστέκεται, όταν οι ληστές άρχισαν να χτυπάνε την γυναίκα του και υποχώρησε, όπως είχε δηλώσει όταν ο ένας από τους δράστες έβαλε το όπλο στον κρόταφο της συζύγου του απειλώντας να τη σκοτώσει. Λίγο καιρό μετά από τη σοκαριστική περιπέτεια, η Ασφάλεια Αττικής ανακοίνωνε την εξάρθρωση «της συμμορίας των επωνύμων», με τη σύλληψη του μοναδικού που βρισκόταν τότε στη χώρα, Αλβανού πιστολέρο, ενώ αναζητούνταν άλλα τρία άτομα. Για ένα από αυτά, είχε γίνει γνωστό ότι μετά τη διαφυγή του στην Αλβανία, είχε προκαλέσει και θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και βρισκόταν στη φυλακή της χώρας αυτής. Οι ελληνικές Αρχές, κίνησαν διαδικασία έκδοσής του με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Θύματα ο Νίκος Βέρτης, ο Τόνυ Μαυρίδης και ο Στηβ Κακέτσης

Τα μέλη της άγριας συμμορίας, που χτύπησαν ανελέητα το ζευγάρι, τότε, όπως απεδείχθη από την Αστυνομία είχαν διαπράξει και μια σειρά άλλων ληστρικών επιδρομών σε σπίτια επωνύμων, όπως ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, ο παραγωγός και πρώην σύντροφος της Έλενας Παπαρίζου, Τόνυ Μαυρίδης, ο επιχειρηματίας Στηβ Κακέτσης και πολλοί άλλοι. Επικίνδυνοι κακοποιοί, αποκαλύφθηκαν από την Ασφάλεια, ενώ είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τις κατοικίες άλλων οκτώ επωνύμων Αθηναίων, ηθοποιών, τραγουδιστών, μάνατζερ και επιχειρηματιών στο χώρο του θεάματος, στις περιοχές της Εκάλης, της Πολιτείας, της Γλυφάδας και της Βούλας με σκοπό την εισβολή και ενώ είχαν ήδη αρπάξει από τα προηγούμενα θύματα και κάποια άλλα, πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ!

Η Αστυνομία για τη συμμορία

Για τη «συμμορία των vip» η Αστυνομία, έλεγε τότε: «Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός, ότι κινούνταν με κλεμμένα αυτοκίνητα ενώ κατά την διάρκεια της διαφυγής τους αφαιρούσαν τα κλειδιά των αυτοκινήτων των ιδιοκτητών και στις περιπτώσεις που τα εντόπιζαν στον εξωτερικό χώρο, τα αφαιρούσαν και αυτά. Ακολούθως, τα στάθμευαν σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους του Υμηττού, ώστε να μην εντοπιστούν από τις Αστυνομικές Αρχές ενώ όσα ανταποκρίνονταν στις ανάγκες τους (κυρίως ευρύχωρα οχήματα, μεγάλου κυβισμού) τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ιδίου τύπου και χρώματος. Περαιτέρω, στις περιπτώσεις όπου εντοπίζονταν τα οχήματα κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης, τότε είτε προέβαιναν σε αλλαγή των πινακίδων είτε τα εγκατέλειπαν αφότου εξασφάλιζαν την απομάκρυνση του γενετικού υλικού τους.

Πυροβολούσαν ακατάσχετα

Επίσης, κατά την διάρκεια της διαφυγής τους, προκειμένου να αποφύγουν την καταδίωξη τους από τους Αστυνομικούς, δεν δίσταζαν να βάλλουν σε βάρος τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Συγκεκριμένα:

  • Στις 30-4-2016 στην Βούλα, κατά τη διάρκειας ληστείας σε οικία, πυροβόλησαν σε βάρος ενοίκου που προσπάθησε να αμυνθεί.
  • Στις 15-8-2016 στο Καματερό, κατά την απόπειρα διάρρηξη οικίας, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) που προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.
  • -Στις 10-11-2016 στην Καισαριανή, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής που τους καταδίωκαν.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ένα πολεμικό τυφέκιο, 3 πιστόλια, 11.340 ευρώ και των 1.100 δολλάρια, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, πλήθος κινητών τηλεφώνων. πλήθος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και ρούχα των θυμάτων του. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τρείς απόπειρες ανθρωποκτονίας, 9 ένοπλες ληστείες, 36 διαρρήξεις, 7 περιπτώσεις πλαστογραφίας και δύο υπεξαιρέσεις οχημάτων. Βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους 18 οχήματα. Περαιτέρω, εκτιμάται ότι η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει το ποσό του 1.000.000 ευρώ!».

Πιστόλι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις