Αθήνα

°C

Τρίτη

11

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 25 Μαρτίου – ΣΥΡΙΖΑ: «Η φετινή επέτειος του Αγώνα μας βρίσκει σε κρίσιμη στιγμή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

25 Μαρτίου – ΣΥΡΙΖΑ: «Η φετινή επέτειος του Αγώνα μας βρίσκει σε κρίσιμη στιγμή»

25 Μαρτίου - ΣΥΡΙΖΑ: Στην κρίσιμη στιγμή που περνάει η χώρα αναφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων την ημέρα της 25ης Μαρτίου.

«Η φετινή επέτειος του Αγώνα για την Ανεξαρτησία μας βρίσκει σε μια πρωτόγνωρα κρίσιμη στιγμή που το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας δίνει μια ξεχωριστή, κρίσιμη μάχη αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο μήνυμά του για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Όπως αναφέρει: «Μνήμη της Επανάστασης του ’21 σημαίνει να μην λησμονήσουμε τις θυσίες των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους, που θυσίασαν τις περιουσίες τους και που αντιμετώπισαν ηρωικά τις μακρές αντιξοότητες που είχαν μπροστά τους, προκειμένου να πετύχουν τον κοινό σκοπό, που συνδεόταν με τις ιδέες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Η Ελληνική Επανάσταση, όμως, υπήρξε καθοριστικής σημασίας γεγονός, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Ήταν ένα σημείο καμπής της ευρωπαϊκής ιστορίας, όταν οι ευρωπαϊκές μεγάλες δυνάμεις της εποχής είδαν τον ελληνικό λαό να εξεγείρεται και να διεκδικεί την ανεξαρτησία του από τον οθωμανικό ζυγό. Μια επανάσταση ενάντια στο δεσποτισμό που οραματίστηκε μια δημοκρατική και ελεύθερη χώρα. Η Ελληνική Επανάσταση σήκωσε ένα τεράστιο κύμα φιλελληνισμού και προκάλεσε καθοριστικό ρήγμα στις γεωπολιτικές ισορροπίες της εποχής. Γι’ αυτό και αναγνωρίζεται και τιμάται σε ολόκληρο τον κόσμο ως μια ψηφίδα στο παγκόσμιο ψηφιδωτό των αγώνων για ελευθερία.

Αλέξης Τσίπρας

«Η επέτειος από την 25η Μαρτίου μας επιτρέπει να στοχαστούμε»

Η επέτειος των 200 χρόνων από την 25η Μαρτίου μας επιτρέπει να στοχαστούμε κριτικά, να τιμήσουμε τη διαρκή επιθυμία του ανθρώπου για Ισότητα και Δημοκρατία, να αναλογιστούμε την επαναστατική δύναμη του ιστορικά απρόβλεπτου που αλλάζει ισορροπίες οι οποίες μέχρι χτες φάνταζαν αδιατάρακτες». Κάνοντας αναφορά στην σημερινή συγκυρία αναφέρει ακόμη: «Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά σε μια ιστορική συνθήκη που απαιτεί δράση και πράξη. Αυτή τη φορά με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας, της προκοπής και της ευημερίας της χώρας μας και του λαού μας. Με γνώμονα τη διατήρηση των πλέον βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων, που δεν πρέπει να αφήσουμε να καταρρεύσουν με κόστος την απώλεια περισσότερων ανθρώπινων ζωών. Θα ήταν ο καλύτερος έμπρακτος σεβασμός στους αγωνιστές και τους πρωτεργάτες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας».

ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε ακόμη:

Το μήνυμα του Πλακιωτάκη για την 25η Μαρτίου – “Οφείλουμε να διδαχτούμε”
1821 Κουτσούμπας: «Η Σοσιαλιστική Επανάσταση στον 21ο αιώνα θα γεννήσει νέο εργατικό κράτος»
Μητσοτάκης: Οι Έλληνες κρατούν ψηλά το κεφάλι που σήκωσαν γενναία οι πρόγονοί τους
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις