Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 25 Μαρτίου – Πλακιωτάκης: “Οφείλουμε να διδαχτούμε από το πάθος των Ηρώων”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

25 Μαρτίου – Πλακιωτάκης: “Οφείλουμε να διδαχτούμε από το πάθος των Ηρώων”

25 Μαρτίου - Πλακιωτάκης: Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Γιάννης Πλακιωτάκης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Διακόσια χρόνια μετά τον ξεσηκωμό του Έθνους για την πολυπόθητη ελευθερία, δεν οφείλουμε μόνο τιμή στους ήρωες της Επανάστασης του 1821», σημειώνει ο Γιάννης Πλακιωτάκης για την 25η Μαρτίου. Σε μήνυμά του, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπογραμμίζει ότι: «Οφείλουμε και να διδαχτούμε από το πάθος τους να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό και να δημιουργήσουν μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα»

Ο υπουργός αναφέρει ότι «οφείλουμε να διδαχτούμε και να αποφύγουμε διχαστικές λογικές που απείλησαν τον αγώνα και έθεσαν σε κίνδυνο το νεοσύστατο ελληνικό κράτος» προσθέτοντας ότι «στην επιδίωξη της ελευθερίας και στη διασφάλιση της δημοκρατίας, δεν χωρούν εντάσεις και διχαστικές νοοτροπίες. Χωρούν ο ειλικρινής διάλογος, η σύνθεση στην επιλογή εθνικών προτεραιοτήτων και στόχων και η συνεννόηση για την επίτευξη τους». «Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την Επανάσταση του 1821 και εκείνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας» σημειώνει στο μήνυμά του ο κ. Πλακιωτάκης.

Ιωάννης Πλακιωτάκης

Το μήνυμα του πιλότου για την 25η Μαρτίου:  Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης συμμετείχε και η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, με τον επικεφαλής πιλότο να στέλνει το δικό του μήνυμα. Ο σμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, από τη Μοίρα 343 στη Σούδα, της 115 Πτέρυγας Μάχης, είπε:«Ασπίδα η γαλανόλευκη για κάθε γωνιά του τόπου μας. Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές. Στέλνουμε μήνυμα περηφάνιας και σιγουριάς και είμαστε ασπίδα για κάθε γωνιά του τόπου μας. Κρατάμε γερά τη σκυτάλη του εθνικού χρέους. Χρόνια πολλά πατρίδα, χρόνια πολλά στους Έλληνες παντού στον κόσμο».

Δείτε ακόμη:

Καταβεβλημένη η Μαρίνα Πατούλη μετά το εξώδικο – “Για την πολιτική θυσιάζει την οικογένειά του”
Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού κτιρίου στο Ψυχικό
Δωρεάν διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ στον δήμο Κηφισιάς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις