Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Όπερα Σίδνεϋ – ελληνική σημαία: Δεκάδες άνθρωποι στον εορτασμό των 200 ετών από το 1821
ΚΟΣΜΟΣ

Όπερα Σίδνεϋ – ελληνική σημαία: Δεκάδες άνθρωποι στον εορτασμό των 200 ετών από το 1821

Όπερα Σίδνεϋ - ελληνική σημαία: Δεκάδες μέλη της ελληνικής κοινότητας στον εορτασμό των 200 ετών από το 1821

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας όπου το εμβληματικό κτήριο της Όπερας «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα προκειμένου να τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Απέναντι από το κτήριο της Όπερας βρέθηκε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Gladys Berejiklian, η οποία αρχικά είχε αρνηθεί την φωταγώγηση με τα ελληνικά χρώματα αλλά τελικά υπέκυψε μετά από πιέσεις της ισχυρής και πολυπληθούς ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας.

Στην τελετή κατά την φωταγώγηση βρέθηκαν πολλοί Έλληνες και μάλιστα νεαρής ηλικίας  οι οποίοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, άκουσαν παραδοσιακά τραγούδια και φωτογράφησαν κατά κόρον το κτήριο που χαρακτηρίζει την Αυστραλία να «ντύνεται» στα γαλανόλευκα.

Παρόντες ήταν και εξέχοντα μέλη της ελληνικής κοινότητας.

Δείτε βίντεο:

Στα γαλανόλευκα κτίρια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του1821, πολλές χώρες του κόσμου τιμούν την Ελλάδα με έναν ξεχωριστό τρόπο. Πολλά ιστορικά μνημεία παγκοσμίου φήμης ντύνονται στα γαλανόλευκα και αποτίουν φόρο τιμής στους αγώνες των προγόνων μας για την ανεξαρτησία τους από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα, το δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο, ο τροχός της Σάντα Μόνικα, το Σίδνεϋ και πολλά ακόμα κτήρια και μνημεία θα φωτιστούν στα χρώματα της Ελλάδας μας, σήμερα Πέμπτη 25 Μαρτίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις