Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακρίτα – Aναστασία Ζαννή: Τα «έβαλε» με την σοπράνο για τον Εθνικό Ύμνο
ΕΛΛΑΔΑ

Ακρίτα – Aναστασία Ζαννή: Τα «έβαλε» με την σοπράνο για τον Εθνικό Ύμνο

Ακρίτα - Aναστασία Ζαννή: Με μία καυστική ανάρτηση της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει τον χαρακτηρισμό "διεθνούς φήμης σοπράνο" για την Αναστασία Ζαννή.

Με μία καυστική ανάρτηση της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει τον χαρακτηρισμό “διεθνούς φήμης σοπράνο” για την Αναστασία Ζαννή που ερμήνευσε τον Εθνικό Ύμνο στην Ακρόπολη. Μάλιστα κάνει λόγο για μια «τραγουδίστρια από ριάλιτι που κυριολεκτικά και μεταφορικά εκτέλεσε τον Εθνικό Ύμνο στην Ακρόπολη».

Χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα έγραψε: «Όταν λέμε στην ΕΡΤ ‘διεθνούς φήμης σοπράνο’ δεν εννοούμε μια τραγουδίστρια από ριάλιτι που κυριολεκτικά και μεταφορικά εκτέλεσε τον Εθνικό Ύμνο στην Ακρόπολη. Τα καινούργια τσιμέντα που ραγίσαν δεν τα λυπάστε; Όταν λέμε στην ΕΡΤ ‘διεθνούς φήμης σοπράνο’, εννοούμε την Χριστίνα Πουλίτση. Τη Μυρτώ Παπαθανασίου. Την Τσέλια Κοστεα. Την Βασιλική Καραγιάννη. Αοιδούς που έχουν τραγουδήσει μεγάλες όπερες σε λυρικές σκηνές σ’ όλο τον κόσμο». Η Έλενα Ακρίτα, στο τέλος της ανάρτησής της, τονίζει πως «χίλιες φορές μια σπουδαία λαϊκή φωνή, όπως η Ελένη Βιτάλη να πει τον Ύμνο και ν’ ανατριχιάσει το σύμπαν».

Ο Εθνικό Ύμνος στην Ακρόπολη

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή, που ερμήνευσε τον Εθνικό Ύμνο μπροστά από τον Παρθενώνα, έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διάφορα γεγονότα και εκδηλώσεις.
Το πρωί της 25ης Μαρτίου, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, έγινε η έπαρση της ελληνικής σημαίας παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντας την επίσημη έναρξη των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Ακολούθησε η στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου, τον οποίο έψαλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Ποια είναι η διεθνούς φήμης σοπράνο

Η Αναστασία Ζαννή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και είναι αριστούχος διπλωματούχος Μονωδίας. Ειδικεύτηκε επίσης στη jazz μουσική στο Royal Academy of Music του Λονδίνου ενώ, εκτός από ελληνικά, μιλά άπταιστα αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά. Το 2005 συμμετείχε στο μουσικό talent show του ΑΝΤ1, «Fame Story» όπου είχε ξεχωρίσει για την φωνή της.

Η Αναστασία Ζαννή είναι μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Μάλιστα όταν ήταν παιδί, τραγούδησε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Κάλγκαρι στον Καναδά, εκπροσωπώντας την χώρα μας. Στη συνέχεια της σταδιοδρομίας της, εκπροσώπησε την Ελλάδα σε μεγάλα θεσμικά, καλλιτεχνικά και αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις. Μεταξύ άλλων, στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη με αφορμή την ιστορική επέτειο της θυσίας των γυναικών από το Σούλι με τον περίφημο Χορό του Ζαλόγγου. Θέμα της συζήτησης ήταν «Η συμβολή των Γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση του ’21».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις