Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έπαρση σημαίας Ακρόπολη 2021: Ρίγη συγκίνησης στον Ιερό Βράχο
ΕΛΛΑΔΑ

Έπαρση σημαίας Ακρόπολη 2021: Ρίγη συγκίνησης στον Ιερό Βράχο

Έπαρση σημαίας Ακρόπολη 2021: Η τελετή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 έγινε παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στις 08:00 η τελετή της επίσημης έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.  Τον εθνικό ύμνο έψαλλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή. Σημειώνεται πως η Αναστασία Ζαννή, έχει ερμηνεύσει τον Εθνικό Ύμνο ανοίγοντας την παρέλαση στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ, για τέσσερις συνεχείς χρονιές ως τιμώμενη καλεσμένη από την ομογένεια, παρουσία της προεδρικής φρουράς, των ομογενών και των επισήμων φορέων. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο στην Ελλάδα για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Στις 08:30, θα γίνει η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 09:20 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους ξένους ηγέτες, θα ακολουθήσει ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

Έπαρση σημαίας στη Θεσσαλονίκη 

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η έπαρση και υποστολή της σημαίας στον Λευκό Πύργο με μέριμνα του Γ΄ Σώματος Στρατού, ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Είναι, επί της ουσίας, η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Αρχικά μετέβη το άγημα προς τον Λευκό Πύργο. Στη συνέχεια αξιωματικοί της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) εκτέλεσαν στρατιωτικά παραγγέλματα προς τη σημαία και ταυτόχρονα ήχησε ο εθνικός ύμνος, όπως περιγράφει το thesstoday.

Η επίσημη έπαρση στον Λευκό Πύργο πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, παρουσία του πρωθυπουργού και της ΠτΔ, όπου η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή, έψαλλε τον εθνικό ύμνο. Σημειώνεται ότι περίπου στις 10.00 τέσσερα μαχητικά F-16 αναμένεται να πετάξουν σε σχηματισμό πάνω από τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις