Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

16

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Η ευχή του Πούτιν στους Έλληνες
ΚΟΣΜΟΣ

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Η ευχή του Πούτιν στους Έλληνες

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Διαβάστε το μήνυμα του Ρώσου προέδρου προς την Ελληνίδα ομόλογό του, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στο μήνυμά του αναφέρει ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας και προσθέτει πως η Μόσχα αποδίδει στις σχέσεις αυτές πολύ μεγάλη σημασία. «Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας», αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Πούτιν:

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Δεχθείτε τα πιο ένθερμα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας – της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία.

Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και σε όλους τους συμπολίτες σας – την ευημερία και την ευμάρεια.

Μετά τιμής,

Βλ.Πούτιν

Βλαντιμίρ Πούτιν

Δείτε ακόμη:

Μετά το μακελειό στο Κολοράντο ο Μπάιντεν ζητά αυστηρότερα μέτρα για την οπλοκατοχή
Μα τι wifi έχουν; Η 10χρονη βοσκοπούλα που κάνει τηλεκπαίδευση στο… βουνό! (vid)
Τηλεφωνική επικοινωνία Καλίν – Σάλιβαν για τους S-400

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις