Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία ΗΠΑ S400: Τηλεφωνική επικοινωνία Καλίν – Σάλιβαν
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία ΗΠΑ S400: Τηλεφωνική επικοινωνία Καλίν – Σάλιβαν

Τουρκία ΗΠΑ S400: Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, υπογραμμίστηκε η ανάγκη προώθησης ενός διαλόγου που να εστιάζει στα κοινά στρατηγικά συμφέροντα.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Τρίτη ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, στο πλαίσιο της καλλιέργειας ενός διαλόγου για την επίλυση των διμερών θεμάτων, όπως των S-400 και F-35.

Καλίν και Σάλιβαν προσπάθησαν, την ώρα που ο Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και ενδέχεται να έχει συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, να βρουν κάποια σημεία σύγκλισης σε διάφορα θέματα όπου υπάρχουν διαφωνίες.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, υπογραμμίστηκε η ανάγκη προώθησης ενός διαλόγου που να εστιάζει στα κοινά στρατηγικά συμφέροντα, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της συμμαχίας Τουρκίας-ΗΠΑ.

Εκφράστηκε επίσης η ικανοποίηση για τη διασφάλιση της σταθερότητας στη Λιβύη, έπειτα από την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης, ενώ στην τηλεφωνική επικοινωνία υπογραμμίστηκε ακόμη ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας με αποφασιστικότητα για την πρόληψη κάθε είδους βίας κατά των γυναικών σε παγκόσμια κλίμακα.

F-35
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις