Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

23

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Voucher 200 ευρώ για μαθητές – αίτηση: Σε ποια περίπτωση κινδυνεύουν οι δικαιούχοι να χρεωθούν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Voucher 200 ευρώ για μαθητές – αίτηση: Σε ποια περίπτωση κινδυνεύουν οι δικαιούχοι να χρεωθούν

Voucher 200 ευρώ για μαθητές - αίτηση: Οι δικαιούχοι σε ποια περίπτωση κινδυνεύουν να χρεωθούν από την εφορία με το ποσό του voucher 200 ευρώ.

Ο χρόνος έχει ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα για την υποβολή των αιτήσεων προκειμένου μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές από 4 έως 24 ετών να μπορέσουν να λάβουν τα voucher για την απόκτηση ηλεκτρονικού υπολογιστή, λάπτοπ ή τάμπλετ. Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, οι αιτήσεις ξεκινούν από τις 5 Απριλίου και η απόφαση αφορά 560.000 νέους. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους γονείς για τους ανήλικους μαθητές ή και για τους άνω των 18 ετών σπουδαστές/φοιτητές που δεν κάνουν φορολογική δήλωση.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά στο gov.gr μόνο με τους κωδικούς του taxisnet. Το ποσό ανέρχεται σε 200 ευρώ ανά παιδί, ωστόσο θα προσμετράται το τεκμαρτό εισόδημα των οικογενειών, κάτι που θα συμπεριλαμβάνει και τεκμήρια. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους προμηθευτές από σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου, ενώ οι οικογένειες των ωφελούμενων θα μπορούν να τις υποβάλλουν από τις 5 Απριλίου. Στη συνέχεια θα ενημερωθούν αν πληρούν τα κριτήρια. Όσοι τα πληρούν, τα λάβουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που θα αντιστοιχεί σε έκπτωση 200€ για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Απαγορεύεται η μεταπώληση του εξοπλισμού για 2 χρόνια

Στις διατάξεις του εν λόγω σχεδίου υπογραμμίζεται ότι οι δικαιούχοι απαγορεύεται για 2 χρόνια να μεταπωλήσουν την ηλεκτρονική συσκευή που αγόρασαν. Μάλιστα, θα πραγματοποιούνται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι των παραστατικών. Διαφορετικά θα χρεωθούν τα 200 ευρώ στο ΑΦΜ τους.

Κομπιούτερ νεαρός

Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια

Οικογένειες με δύο γονείς

1 παιδί: Ετήσιο Εισόδημα έως 10.500 €
2 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 12.000 €
3 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 13.500 €

Μονογονεϊκές οικογένειες

1 παιδί: Ετήσιο Εισόδημα έως 9.000 €
2 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 10.500 €
3 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 12.000 €

Κομπιούτερ σαλόνι

Δείτε ακόμη:

Ξεκινούν σήμερα οι νέες πληρωμές για το επίδομα 534 ευρώ
Πότε γίνεται η καταβολή των συντάξεων Απριλίου για κάθε ταμείο
Επιδότηση 5.000 ευρώ – Παρατείνεται η προθεσμία για τα e-shop

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις