Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ροχαλητό: Μια πάθηση… αιτία διαζυγίου
PLUS

Ροχαλητό: Μια πάθηση… αιτία διαζυγίου

Ροχαλητό: Αν υποφέρεις κι εσύ από το ροχαλητό υπάρχει ένας φυσικός τρόπος να το μειώσεις ή ακόμα και να το εξαλείψεις.

Το ροχαλητο είναι ένα συχνό πρόβλημα υγείας με σημαντικές κοινωνικές διαστάσεις που επηρεάζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τον μισό παγκόσμιο πληθυσμό. Μια σημαντική ένδειξη ότι δεν κοιμόμαστε καλά, ξυπνάμε μονίμως κουρασμένοι ή υποφέρουμε από πονοκεφάλους, είναι όταν ο ύπνος μας συνοδεύεται από ροχαλητο. Οι στατιστικές δείχνουν ότι μέχρι και το 40% των ενηλίκων ροχαλίζει, με το πρόβλημα να διογκώνεται στους άντρες όπου στις ηλικίες άνω των 60 ετών, το ποσοστό αγγίζει και ξεπερνά το 60%!

Συγκεκριμένα, το ροχαλητο, είναι μια παθολογική κατάσταση που υποδεικνύει στον πάσχοντα ότι υπάρχει κάποια μορφή απόφραξης της αναπνοής. Πρακτικά, πρόκειται για τον ήχο που παράγεται από τις ταλαντώσεις των ιστών της αναπνευστικής οδού, ως αποτέλεσμα της απόφραξής αυτής. Τα προβλήματα εμφανίζονται κυρίως στον φάρυγγα (μαλθακή υπερώα, σταφυλή αλλά και τα πλάγια τοιχώματα του φάρυγγα). Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε πολλά παθολογικά προβλήματα, επικίνδυνα για την υγεία του ασθενούς με σοβαρότερη την υπνική άπνοια!

Συνδετήρες

Ροχαλητό: Αιτία διαζυγίου

Μπορεί να ακούγεται αστείο, ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες το ροχαλητό είναι πολύ σοβαρό θέμα για την ομαλή λειτουργία ενός ζευγαριού καθώς όταν συμβαίνει, ο ένας εκ των δύο συντρόφων ταλαιπωρείται αφόρητα, με έλλειψη ύπνου η οποία στη συνέχεια τον γεμίζει εκνευρισμό και κακή διάθεση. Δοκίμασε λοιπόν λίγο πριν πέσεις για ύπνο να πεις μια γουλιά ελαιόλαδο. Αυτό ενδέχεται να σε σώσει, όπως εξηγούν οι ειδικοί, καθώς το ελαιόλαδο βοηθάει τους μαλακούς ιστούς στο εσωτερικό του λαιμού να παραμείνουν ελαστικοί όλο το βράδυ (και τον αέρα να κυκλοφορεί πιο αθόρυβα ανάμεσά τους) μειώνοντας το ροχαλητό.

Ελαιόλαδο

 

Και για τον ερεθισμένο λαιμό

Το ελαιόλαδο θα κάνει ένα επιπλέον καλό σε περίπτωση που ο λαιμός σου είναι ερεθισμένος και έχεις την αίσθηση ότι σε γδέρνει: Θα καταπραΰνει τον ερεθισμό και θα σε ανακουφίσει. Το πρωί θα ξυπνήσεις με πολύ καλύτερη αίσθηση. Και αυτό είναι φυσικό, αφού το ελαιόλαδο, εκτός των άλλων, είναι ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες φάρμακο.

Ζευγάρι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις