Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

14

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Ποδηλάτες διαρρήκτες: Σύλληψη στην Καλλιθέα
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Ποδηλάτες διαρρήκτες: Σύλληψη στην Καλλιθέα

Ποδηλάτες διαρρήκτες: Συνελήφθη Αλβανός υπήκοος, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει πάνω στο ποδήλατο.

Έβγαιναν δήθεν για «άθληση», πάνω σε ποδήλατα, για να ξεπερνάνε και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία, αλλά και για να μη δίνουν υποψίες στην Αστυνομία. Στην πραγματικότητα, στόχος τους ήταν ένας. Να εντοπίζουν συνοικίες και καταστήματα και να προχωρούν σε διαρρήξεις, για να αφαιρούν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας που έβρισκαν. Όταν οι αστυνομικοί είδαν τους «ποδηλάτες», στην περιοχή της Καλλιθέας, επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Αυτοί, όμως, πάτησαν… πετάλι και έσπευσαν να διαφύγουν. Προς στιγμήν το κατάφεραν. Ωστόσο, λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί που τους έψαχναν, είδαν τον έναν, Αλβανό υπήκοο, να έχει μπει σε αυλή κατοικίας και τον ακινητοποίησαν, όσο κι αν προσπάθησε να το αποφύγει με βίαιο τρόπο.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Στη συνέχεια την υπόθεση διερεύνησης της δράσης τους ανέλαβαν ανέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι εξιχνίασαν αρκετές διαρρήξεις τόσο σε καταστήματα και οικίες. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., ο Αλβανός δράστης συνελήφθη πρωινές ώρες από αστυνομικούς της ΄Αμεσης Δράσης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για απείθεια. Συνεργοί του ανωτέρω, προστίθεται, τυγχάνουν αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και ημεδαπός ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Περιπολικό

Ποδηλάτες διαρρήκτες: Το χρονικό της σύλληψης

«Λίγο πριν», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση «αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας επιχείρησαν να ελέγξουν τον ανωτέρω που κινούνταν με έτερα άτομα με ποδήλατα, πλην όμως αυτοί τράπηκαν σε φυγή. Μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τον ανωτέρω να προσπαθεί να εισέλθει σε παρακείμενη αυλή οικίας και τον ακινητοποίησαν». Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω είχαν δραστηριοποιηθεί από το μήνα Μάρτιο του 2020 και προέβαιναν συστηματικά σε κλοπές από οικίες και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και λοιπά αντικείμενα.

Ποδηλάτες διαρρήκτες: Δέκα κλοπές

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 10 κλοπές από καταστήματα και 2 από οικίες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Όμως, από την Αστυνομία εξαρθρώνεται και μια δεύτερη σπείρα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε διαρρήξεις καταστημάτων, κατά κύριο λόγο, από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα, αλλά και ποδήλατα! Ήδη συνελήφθη στην περιοχή της Ακροπόλεως, 18χρονος Αλβανός, μέλος της σπείρας, που διέπραττε κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ποδηλάτες διαρρήκτες: Ψάχνουν άλλους τέσσερις

Συγκατηγορούμενα για την ίδια υπόθεση είναι πέντε επιπλέον άτομα, τέσσερα εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, ενώ ένας εξ’ αυτών είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες και καταστήματα στις περιοχές των Πετραλώνων, Κουκακίου, Νέας Σμύρνης και Καλλιθέας, αφαιρώντας κατά κύριο λόγο ηλεκτρονικές συσκευές, χρηματικά ποσά και ποδήλατα. Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις κλοπών.

Περιπολικό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις