Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 18χρονη Νέα Σμύρνη: Τι συνέβη τελικά με τον ξυλοδαρμό και την σεξουαλική κακοποίηση;
ΕΛΛΑΔΑ

18χρονη Νέα Σμύρνη: Τι συνέβη τελικά με τον ξυλοδαρμό και την σεξουαλική κακοποίηση;

18χρονη Νέα Σμύρνη: “Εσύ απόψε θα γαμ..θείς, θα φτύσεις πολύ αίμα”, φέρεται να είπαν οι αστυνομικοί στη 18χρονη

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό αλλά και διχασμό στην κοινωνία προκαλεί τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα της αστυνομικής βίας, θέμα που ήρθε στην επιφάνεια έντονα μετά τα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη, τόσο με τον ξυλοδαρμό πολίτη, όσο και με την δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει καθημερινά επιθέσεις στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για αυταρχισμό και στροφή σε ακροδεξιά ατζέντα και την Πειραιώς να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως υποκινεί το χάος για να προκαλέσει κοινωνική “έκρηξη”.

Σύμφωνα με την ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δημιουργήσει ξανά πλατείες με αγανακτισμένους και να εκμεταλλευτεί τη δυσφορία του κόσμου με την πανδημία και το lockdown και να αξιοποιήσει πολιτικά τον θυμό που υπάρχει κυρίως στη νεολαία.

Η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται και σε ένα πλήθος βίντεο που κατακλύζουν το διαδίκτυο και που εμφανίζουν σκηνές αστυνομικής βίας, αν και ο έλεγχος των σχετικών βίντεο είναι δύσκολος. Πολλοί πολιτικοί παρατηρητές έχουν συστήσει να επικρατήσει επιφυλακτικότητα για το περιεχόμενο των καταγγελιών και όπως φαίνεται και από την ιστορία της σύλληψης 18χρονης κοπέλας στη Νέα Σμύρνη, η επιφυλακτικότητα επιβάλλεται.

18χρονη Νέα Σμύρνη: Τι αναφέρουν τα ellinika hoaxes

Όπως αναφέρουν τα ellinika hoaxes το βίντεο που έγινε viral και παρουσιάζει τη βίαιη σύλληψη μιας νεαρής από δύο άνδρες της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” στη Νέα Σμύρνη, την Τρίτη 9 Μαρτίου του 2021, δημιουργεί μεν εντυπώσεις, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική . Κι αυτό γιατί το βίντεο είναι κομμένο και δεν παρουσιάζει τι έχει προηγηθεί.

Το βίντεο που υπάρχει στα υπό εξέταση άρθρα είναι το ακόλουθο:

Σύμφωνα όμως με νέο, μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο, προτού ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς, η νεαρή γυναίκα φαίνεται να γρονθοκοπεί και να λακτίζει αστυνομικό, ενόσω ο τελευταίος προσπαθεί να ακινητοποιήσει δύο άλλα άτομα. Ας σημειωθεί ότι η κοπέλα που φαίνεται να επιτίθεται στον αστυνομικό, και στη συνέχεια συνελήφθη, είναι η 18χρονη που κατήγγειλε τους αστυνομικούς για κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση. Η καταγγελία της εξετάζεται από τον εισαγγελέα.

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω, όπως αναφέρεται στα Ελληνικά Hoaxes, καθίσταται σαφές πως το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες είναι κομμένο και ως εκ τούτου, δεν παρουσιάζει ολόκληρο το συμβάν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις