Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Κύκλωμα κοκαΐνης – σχεδιαστής μόδας: Τρεις συλλήψεις, διακίνηση σε γνωστά “πορτοφόλια”
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Κύκλωμα κοκαΐνης – σχεδιαστής μόδας: Τρεις συλλήψεις, διακίνηση σε γνωστά “πορτοφόλια”

Κύκλωμα κοκαΐνης - σχεδιαστής μόδας: Ένας σχεδιαστής μόδας, ένας πιλότος και ένας φωτογράφος, συνελήφθησαν στην Αθήνα από την Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας για διακίνηση κοκαΐνης.

«Σεισμός» για τη σόουμπιζ και για «γερά πορτοφόλια» των Βορείων Προαστίων από την αποκάλυψη της Ασφάλειας Καλαμάτας, ότι κύκλωμα, που είχαν στήσει ένας σχεδιαστής μόδας, ένας πιλότος κι ένας φωτογράφος, προμήθευε με κοκαΐνη εκατοντάδες άτομα!

Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Πελάτες» του κυκλώματος, ηθοποιοί, τραγουδιστές, σεφ και πολλοί άλλοι που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της σόου μπιζ. Οι «πελάτες» αγόραζαν την κοκαΐνη, με 70 ή 100 ευρώ το γραμμάριο, εν μέσω περιορισμών στην κυκλοφορία και συνεχών lockdown. Αλλά και αυτό το πρόβλημα το έλυνε το κύκλωμα. Αναλάμβανε την παράδοση των παραισθήσεων με delivery κατ’ οίκον η σε άλλα σημεία που προκαθορίζονταν για το ραντεβού. Οι αστυνομικοί της Δίωξης της Ασφάλειας Καλαμάτας, μετά από τρεις εφόδους στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης στα Βόρεια Προάστια-Δροσιά και αλλού- κατάσχεσαν κοντά στα 800 γραμμάρια κοκαΐνης. Τα πεντακόσια από αυτά ήταν κρυμμένα πίσω από θρησκευτική εικόνα!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, όλα ξεκινούσαν από τον φωτογράφο του κυκλώματος, ο οποίος διατηρεί φωτογραφείο, αλλά χωρίς ιδιαίτερη δραστηριότητα στον τομέα αυτόν. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, που παρακολουθούσαν την υπόθεση επί τρεις μήνες, πιστεύουν ότι το φωτογραφείο ήταν η «βιτρίνα», πίσω από την οποία γινόταν η διακίνηση της κοκαΐνης, που άφηνε πολλά κέρδη. Αυτός, κατά τα στοιχεία της Δίωξης, ήταν ο άνθρωπος που προμηθευόταν την κοκαΐνη από άγνωστους λαθρέμπορους.

Ο πιλότος

Με τη σειρά του παρέδιδε μέρος της στον πιλότο. Αποκλειστικές πληροφορίες του Alphafreepress, αναφέρουν γι’ αυτήν την εμπλοκή-σοκ ότι παλαιότερα είχε εργασθεί ως κυβερνήτης σε αεροπλάνα της πάλαι ποτέ Ολυμπιακής, ενώ αυτόν τον καιρό είχε υποβάλει αίτηση να προσληφθεί σε αεροπορική εταιρία του Κατάρ! Ο πιλότος, λοιπόν, κατά τα ίδια στοιχεία, παρέδιδε την κοκαΐνη στον σχεδιαστή μόδας, ο οποίος διατηρεί κατάστημα σε κεντρική συνοικία της Αθήνας και διέθετε πλήθος γνωριμιών, που έγιναν πελάτες και στην πώληση της κοκαΐνης.

Μάλιστα, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες που φέρνει στο φως το Alphafreepress, ένας από τους πελάτες του, που αγόραζε ρούχα από αυτόν ήταν και ένας από τους αναφερθέντες στο σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων που συντάραξε τελευταία την κοινή γνώμη. Από τους τρεις, ήδη μετά τις απολογίες τους, προφυλακίστηκε ο φωτογράφος, ως βασικός προμηθευτής του κυκλώματος. Ο πιλότος αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία και περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο Τμήμα, ενώ για τον σχεδιαστή μόδας υπήρξε διαφωνία για την προφυλάκισή του η μη μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή. Έτσι, για την τύχη του θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο που έχει αναλάβει να τοποθετηθεί επί της διαφωνίας εντός 15 ημερών.

Κλεμμένο πιστόλι από αστυνομικό

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες του Alphafreepress, στις κατ’ οίκον έρευνες, μεταξύ των τριών πιστολιών που  βρέθηκαν, το ένα είχε κλαπεί το 2014, από σπίτι αστυνομικού στην Κρήτη και βρέθηκε στα χέρια κακοποιών οι οποίοι το πούλησαν προφανώς στα μέλη του τωρινού κυκλώματος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για τη συνταρακτική υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, στην οποία αναφέρονται τα πάρα κάτω: Συνελήφθησαν,  στην Αθήνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τρία  άτομα, δύο  ημεδαποί, ηλικίας 43 και 45 ετών, αντίστοιχα και 34χρονος αλλοδαπός(σ. σ. ο φωτογράφος, αλβανικής καταγωγής).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα «Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες των ανωτέρω, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

Ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -795,1- γραμμαρίων, μικροποσότητα κάνναβης, 30,9 γραμμάρια ουσίας, η χημική σύσταση της οποίας διερευνάται,3 πιστόλια, μετά των γεμιστήρων, εκ των οποίων το ένα ήταν κλεμμένο, 784 φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 4 ζυγαριές ακριβείας,9 κινητά, το χρηματικό ποσό των -8.570 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών και αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις