Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Φοιτητές ναρκωτικά: Διακίνηση ουσιών ακόμα και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Φοιτητές ναρκωτικά: Διακίνηση ουσιών ακόμα και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Φοιτητές ναρκωτικά: Για συμμετοχή σε άλλη εγκληματική ομάδα συνελήφθησαν οδηγοί ταξί οι οποίοι παρέδωσαν ποσότητες κάνναβης για μεταφορά και σε συναδέλφους τους. 

Σοκ για την ακαδημαϊκή κοινότητα, προκαλεί η αποκάλυψη της Αστυνομίας ότι φοιτητές συνελήφθησαν για συμμετοχή σε  εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε ναρκωτικά ακόμη και μέσα σε πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Κρήτη! Οι έξι συνολικά συλληφθέντες, ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, η πλειοψηφία των οποίων είχε φοιτητές, κατηγορούνται ότι εντάχθηκαν στη μία από τις τρεις εξαρθρωθείσες συμμορίες. Η δράση της συγκεκριμένης ομάδας, ανέφερε η Αστυνομία, από τα μέσα Ιανουαρίου, προσδιορίζεται στην καλλιέργεια κάνναβης, με την υδροπονική μέθοδο ( skunk ), καθώς και στη διακίνηση σε  χρήστες της περιοχής του Ηρακλείου Κρήτης. «Μάλιστα», τονίζει η Αστυνομία «όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι φοιτητές, διακινούσαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης ακόμη και σε άτομα εντός εκπαιδευτικού ιδρύματος της ανωτέρω περιοχής».

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη μία από τις δύο άλλες οργανώσεις, η πλειοψηφία των μελών των διακινητών κάνναβης, ήταν οδηγοί ταξί(!), οι οποίοι, αναφέρει η Αστυνομία, εκμεταλλευόμενοι την άνεση κυκλοφορίας εν μέσω περιορισμών λόγω κορονοϊού, μετέφεραν ναρκωτικές ουσίες με «λεζάντα» την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας της  Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Χαλκίδας, εξαρθρώθηκαν πλήρως τρεις  ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ναρκωτικά

Επιχείρηση «cannabis virus»

Η αποδόμηση των ομάδων,  είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, με την κωδική ονομασία «CANNABIS VIRUS», η οποία πραγματοποιήθηκε σε  Εύβοια, Αττική, Ηράκλειο Κρήτης και Σέρρες. Συνολικά συνελήφθησαν είκοσι πέντε 25 άτομα, εκ των οποίων τα δεκατέσσερα ως μέλη των τριών  εγκληματικών ομάδων διακίνησης ναρκωτικών, καθώς και έντεκα ως  προμηθευτές.

Όσον αφορά στην Α’  Ομάδα:

Συνελήφθησαν και τα πέντε  μέλη της, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί και μία αλλοδαπή. Η δράση της χρονολογείται  από τον  Νοέμβριο του 2020. Τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση (αλλά και καλλιέργεια) κυρίως ακατέργαστης κάνναβης, σε χρήστες των ευρύτερων περιοχών της Χαλκίδας και της Ερέτριας Ευβοίας. Είχαν αναπτύξει μεγάλο δίκτυο διακίνησης, αποτελούμενο από συγκεκριμένο «πελατολόγιο», ενώ για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, χρησιμοποιούσαν τα ιδιωτικά τους οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες). Εκτιμάται ότι η οργάνωση διακίνησε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τουλάχιστον 16 κιλών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 160.000 ευρώ.

Κατασχεμένα αστυνομία

Αναφορικά με τη Β’  Ομάδα:

Συνελήφθησαν και τα έξι  μέλη της, όλοι ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας αποτελούσε αρχικά μέλος της Α’ Εγκληματικής Ομάδας από την οποία διέκοψε την δράση – συμμετοχή του και εντάχθηκε στην Β’ Εγκληματική Ομάδα. Η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας ξεκινά μέσα Ιανουαρίου. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι φοιτητές, διακινούσαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης ακόμη και σε άτομα εντός εκπαιδευτικού ιδρύματος της ανωτέρω περιοχής.

Τα μέλη της ομάδας, είχαν αναπτύξει διαρκή δράση στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη, καθώς εκτιμάται ότι κάθε φυτό υδροπονικής κάνναβης, θα μπορούσε να επιφέρει στην εγκληματική ομάδα το παράνομο χρηματικό όφελος των 6.000 ευρώ. Ως προς την εξάρθρωση της Γ’ Εγκληματικής Ομάδας: Συνελήφθησαν τα τέσσερα  από τα πέντε  μέλη της, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ενώ αναζητείται ένας ακόμη ημεδαπός συνεργός τους. Η δράση της, χρονολογείται από τα μέσα Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Αυτοκίνητα

Οδηγοί ταξί τα μέλη της

Τα μέλη της είναι κυρίως οδηγοί ταξί, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν την επαγγελματική τους ιδιότητα, προκειμένου να έχουν δυνατότητα «ελευθερίας» στις μετακινήσεις τους, παρά τον εκτεταμένο περιορισμό της κυκλοφορίας, εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ειδικότερα, χρησιμοποιούσαν τα επαγγελματικά τους οχήματα, προκειμένου να προμηθεύονται, μεταφέρουν και διακινούν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, έχοντας διευρυμένο πελατολόγιο που απαρτιζόταν κυρίως από άλλους οδηγούς ταξί, μερικοί εκ των οποίων διακινούσαν με τη σειρά τους περαιτέρω τα ναρκωτικά. Εκτιμάται μάλιστα ότι το παράνομο οικονομικό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους (εκτελούμενες μεταφορές και διακίνηση), υπερβαίνει τις 175.000 ευρώ.

Οι κατασχέσεις κάνναβη, χρήματα, πιστόλι

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 64ιλά  και 256, 8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 591 δενδρύλλια κάνναβης, 5  υδροπονικές εγκαταστάσεις καλλιέργειας κάνναβης, 29 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και μικροποσότητα ηρωίνης, 16 ζυγαριές ακριβείας και 9 τρίφτες κάνναβης, 28 κινητά τηλέφωνα, 17.145 ευρώ, 185 λίρες Αγγλίας και 3 δολάρια Η.Π.Α., ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 8 φυσίγγια,7  πιστόλια replica , 710 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, ένα ξιφίδιο, ένα μαχαίρι και ένας σουγιάς,12 οχήματα, εκ των οποίων 6 Ι.Χ.Ε, 3 Δ.Χ.Ε. και 3  δίκυκλα.

Δείτε ακόμη:

Δερμιτζάκης: Δεν λειτουργεί η Επιτροπή – Άνοιγμα μαγαζιών, σχολείων, εστίασης
Για πολύ χειρότερα προειδοποιεί ο Σκουτέλης – “Ανάσα” για Κούλουμα και… ξανά παράταση
Θα τον… πετάξουμε τελικά τον χαρταετό – Με sms, μάσκες και αποστάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις