Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σιβηρία: Διαρροή πετρελαίου
ΚΟΣΜΟΣ

Σιβηρία: Διαρροή πετρελαίου

Σιβηρία: Οι αρχικές αναφορές έδειξαν ότι παρατηρήθηκαν περίπου 700 τόνοι υγρού πετρελαίου στο τμήμα του αγωγού, που προκλήθηκε η ζημία.

Ρώσοι εμπειρογνώμονες ερευνούν τη σκηνή του ατυχήματος για πιθανή περιβαλλοντική ζημία μετά από πυρκαγιά σε υποθαλάσσιο αγωγό στη Σιβηρία. Οι αρχικές αναφορές έδειξαν ότι παρατηρήθηκαν περίπου 700 τόνοι υγρού πετρελαίου στο τμήμα του αγωγού, που προκλήθηκε η ζημία. Ο ρωσικός γίγαντας Sibur, του οποίου ο αγωγός είναι υπό την επίβλεψη, αποκάλυψε ότι η διαρροή φυσικού αερίου προκάλεσε την πυρκαγιά στον παγωμένο ποταμό Ob στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή Chanty-Mansijsk στη δυτική Σιβηρία.

από την Γεωργία Πολυτάνου

Ωστόσο, δεν υφίσταται κίνδυνος για τον πληθυσμό ή για το περιβάλλον, δήλωσε η εταιρεία. Η αιτία της διαρροής βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση, αν και το θέμα είναι υπό έλεγχο, αν και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την απουσία περιβαλλοντικών κινδύνων. Υπάρχουν συχνές περιβαλλοντικές καταστροφές στη Ρωσία, οι οποίες συχνά οφείλονται σε φθαρμένες -από τα χρόνια- υποδομές ή από αμέλεια. Ήδη τον περασμένο μήνα, στην εταιρεία εξόρυξης Norilsk Nickel επιβλήθηκε πρόστιμο 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς χιλιάδες τόνοι πετρελαίου ντίζελ είχαν διαρρεύσει στη Ρωσική Αρκτική το 2020.

Αγωγός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις