Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Γιάννης Πλούταρχος ηλικία: Πόσο χρονών είναι ο τραγουδιστής
LIFESTYLE

Γιάννης Πλούταρχος ηλικία: Πόσο χρονών είναι ο τραγουδιστής

Γιάννης Πλούταρχος ηλικία: Ο Γιάννης Πλούταρχος εμφανίστηκε στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά και μίλησε για όλα.

Γιάννης Πλούταρχος ηλικία – Το σχετικό απόσπασμα

 Πώς πήρε την απόφαση να πει το «ναι» στο House of Fame

Μεταξυ άλλων, ο Γιάννης Πλούταρχος αποκάλυψε την μεγάλη αγάπη που τρέφει για τα κόμικ, αλλά και το ταλέντο του στη ζωγραφική. Φυσικά, μίλησε και για τη συμμετοχή του στο νέο μουσικό ριάλιτι, εξηγώντας ότι για την απόφασή του να πει το μεγάλο «ναι» ευθύνεται η απραξία που έφερε στη ζωή του ο κοροναϊός, και η ανάγκη του να έρθει και πάλι σε επαφή με το κοινό. «Είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύω συνέχεια, ειδικά με την καριέρα μου ήμουν με τη βαλίτσα στο χέρι. Ένιωσα εδώ και έναν χρόνο ότι δεν είμαι παραγωγικός ένιωσα άσχημα. Η επαφή με τον κόσμο είναι σπουδαίο πράγμα αν μας πάρεις αυτό έχουμε πάθει κατάθλιψη», δήλωσε.

Γιάννης Πλούταρχος: Η συνέντευξη

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Πλούταρχο

Ο Γιάννης Πλούταρχος είναι από τις πιο χαρισματικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Έχει ερμηνεύσει εξαιρετικές μπαλάντες, ερωτικά, αλλά και λαϊκά τραγούδια. Έχει συνεργαστεί με άξιους μουσικούς και μεγάλους τραγουδιστές και έχει κυκλοφορήσει πολλούς και αρκετές φορές πλατινένιους δίσκους. Έχει ταξιδέψει σε όλη την υφήλιο για συναυλίες, στις οποίες πάντα εντυπωσίαζε.

Ο Γιάννης Πλούταρχος γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1970 σε ένα χωρίο κοντά στον Ορχομενό και το πραγματικό του όνομα είναι Ιωάννης Κακοσαίος. Η αγάπη του για την μουσική ήταν έκδηλη από πολύ μικρή ηλικία. Όταν ήταν 16 χρονών εγκαταλείπει την πόλη που γεννήθηκε για να κατέβει Αθήνα για να ασχοληθεί με το τραγούδι, παράλληλα με τις σπουδές κομμωτικής που ήθελε να κάνει.

Γιάννης Πλούταρχος: Τα πρώτα χρόνια

Έτσι τα πρώτα χρόνια, δουλεύει σε κομμωτήριο, ενώ εμφανίζεται και σε μικρά μαγαζιά της πρωτεύουσας. Στην συνέχεια εγκατέλειψε για δύο χρόνια το τραγούδι, απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατούσε και τον άκρατο ανταγωνισμό, όμως η επιθυμία του να γίνει τραγουδιστής δεν τον άφησε. Έτσι επέστρεψε δριμύτερος;, με αποτέλεσμα να γίνει σταδιακά το μεγάλο όνομα που γνωρίζουμε σήμερα.

Ο Γιάννης Πλούταρχος άρχισε να εμφανίζεται σε μεγάλα μπουζούκια εκείνης της εποχής, ξεκινώντας από τον «Ροδόλφο», Στη συνέχεια στάθηκε δίπλα σε σπουδαία ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Ρίτα Σακελαρίου, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Θέμης Αδαμαντίδης και ο Στέλιος Ρόκκος. Εμφανίστηκε μαζί τους σε ιστορικά κέντρα, όπως το «Τούνελ», η «Νεράιδα» και η «Φαντασία», τα οποία μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον εκείνα τα χρόνια.

Γνωριμίες με ανθρώπους της μουσικής

Ακολούθησαν γνωριμίες με ανθρώπους της μουσικής, στους οποίους ήταν και ο μετέπειτα παραγωγός του, Γιώργος Μακράκης, ο οποίος του έδωσε και το ψευδώνυμο «Πλούταρχος». Το 1998 κυκλοφορεί ένα single με τίτλο το όνομά του και έτσι συστήνετε στο κοινό. Θα ακολουθήσει στα τέλη του έτους, η ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μόνο εσύ». Ξεχωρίζει το τραγούδι «Ένας Θεός», το οποίο λατρεύεται από το κοινό.

Οι εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα συνεχίζονται πιο δυναμικά, μετά την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου. Επίσης, κυκλοφορεί δύο ντουέτα, με την Κωνσταντίνα και τον Στέλιο Διονυσίου, τα οποία περιέχονται στους προσωπικούς τους δίσκους., Το 2000 θα έρθει το δεύτερο album του Γιάννη Πλούταρχου με τίτλο «Υπήρχαν όρκοι», του οποίου τα περισσότερα τραγούδια θα γίνουν επιτυχίες. Πολύ γρήγορα, ο Γιάννης Πλούταρχος θα γίνει το αγαπημένο παιδί του κόσμου, ενώ ο δίσκος θα γίνει πλατινένιος.

Γιάννης Πλούταρχος: Μερικές επιτυχίες

Τα τραγούδια «Φυσάει πολύ», «Υπήρχαν όρκοι», «Μόνο εγώ σ’ αγαπάω», «Σε ξεπέρασα», «Σε χάνω» και αρκετά άλλα γίνονται από την πρώτη στιγμή μεγάλα σουξέ. Ο τραγουδιστής καθιερώθηκε πλέον στην συνείδηση του κόσμου και την ίδια χρονιά ξεκινάει εμφανίσεις στο Ποσειδώνιο, όπου και θα μείνει για τα επόμενα χρόνια.

Το 2001 έρχεται ο δίσκος «Μικρές φωτογραφίες» που γίνεται σύντομα πλατινένιος και ξεχωρίζουν τα κομμάτια «Αχ κορίτσι μου», «Φίλε», «Αν είσαι η αγάπη», «Τι σταυρό κουβαλάω», «Σαν να είσαι εδώ», «Κατέβα λίγο να σε δω», «Όλα εσύ». Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει ήδη γίνει πρώτο όνομα και πρωταγωνιστεί στο Ποσειδώνιο.

Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί τον δίσκο «Δεν είναι ο έρωτας παιδί της λογικής», το οποίο σημειώνει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και τα «Μήπως σου ζήτησα πολλά», «Καμία δεν μοιάζει με εσένα μάτια μου», «Σάββατο έκαψα για σένα», «Ποιο στόμα καίει τώρα τα χείλη σου», «Φοβάμαι εμένα, εμένα και μόνο». Ο δίσκος αυτός επανακυκλοφορεί και πάλι με προστιθέμενο ένα νέο κομμάτι, το «Ποιο μονοπάτι».

Γιάννης Πλούταρχος: Δισκογραφικές δουλειές

Άλλη μια δισκογραφική δουλειά που γίνεται πλατινένια με τίτλο «Πάει λίγος καιρός», κυκλοφορεί το 2003, ο οποίος επανακυκλοφορεί και αυτός, συμπεριλαμβάνοντας το τραγούδι «Αν θυμηθείς το όνειρό μου» του Μίκη Θεοδωράκη.

Από το album αυτό, ακούστηκαν περισσότερο τα τραγούδια «Πώς να γίνουμε ξένοι», «¨Πάει λίγος καιρός», «Μόνο εσύ», «Το γράμμα», «Να με θυμάσαι δυνατό», «Γιατί είσαι όλα αυτά που δεν μπορώ να πω».. Εντωμεταξύ, η επιτυχία του στο Ποσειδώνιο συνεχίζεται και το 2004 τραγουδάει επί ένα χρόνο συνεχόμενα, χωρίς σταματημό, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Το 2005 απέχει από τις πίστες και δοκιμάζει την τύχη του στο εξωτερικό, κάνοντας μια παγκόσμια περιοδεία σε Αμερική, Αυστραλία, Κύπρος, Νότια Αφρική, απογειώνοντας τους ομογενείς.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, κυκλοφορεί άλλη μια δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όλα σε σένα τα βρήκα», το οποίο και γίνεται δύο φορές πλατινένιο. Το ομώνυμο τραγούδι, καθώς και τα «Θα τα σπάσω όλα», «Γιατί έχεις φύγει», «Η αυτοκαταστροφή σου» και «Λεπτομέρειες» γίνονται μεγάλα σουξέ. Στα τέλη του χρόνου, αφήνει το Ποσειδώνιο και εγκαθίσταται στο Κέντρο Αθηνών, όπου και θα συνεχίσει τις μεγαλειώδεις του εμφανίσεις για τις επόμενες σεζόν.

Γιάννης Πλούταρχος: Το ντουέτο με την Κωνσταντίνα

Το 2006, αφού ερμηνεύει άλλο ένα ντουέτο με την Κωνσταντίνα, έρχεται ο διπλά πλατινένιος δίσκος «Κρυμμένα μυστικά». Ξεχωρίζουν τα «Αφιερωμένο», «Ένας άντρας που αγαπούσε χωρίς όρια», «Όλα ήταν ψέματα», «Με τι καρδιά» και άλλα. Τον χειμώνα συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο Κέντρο Αθηνών και το επόμενο καλοκαίρι κυκλοφορεί το διπλό album «Στιγμές» με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, αλλά και 6 ολοκαίνουργια τραγούδια με το «Ανά σα μου» να κλέβει τις εντυπώσεις.

Το 2008, ένας ακόμη δίσκος είναι γεγονός. Ο τίτλος «Ότι γεννιέται στην ψυχή» με τα τραγούδια «Να πας», «Είσαι υπέροχη» «Μες στον κόσμο αυτό» «Αν θα έρθεις εσύ», «Κοίτα τι έκανες» και το ομώνυμο να τραβούν την προσοχή του κοινού. Την ίδια χρόνιά εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο Ρέξ. Το καλοκαίρι του 2009 κάνει μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2010 κυκλοφορεί τον δίσκο «Προσωπικά δεδομένα» που γίνεται πολλαπλά πλατινένιος και τα τραγούδια «Το φωνάζω», «Θησαυρός», «Πόσο ωραία μάτια έχεις», «Απόψε αιμορραγώ» γίνονται τρελές επιτυχίες. Επίσης, εμφανίζεται σε ένα νέο μαγαζί στο Γκάζι, το “Acro”.

Γιάννης Πλούταρχος: Η μεγάλη συνεργασία με τον Albano Carrisi

Την επόμενη σεζόν, θα τον δούμε στο νυχτερινό κέντρο «Cosmosstage» (πρώην Έναστρον», όπου και θα παραμείνει για δύο χρόνια. Το 2011 έρχεται μια μεγάλη συνεργασία για τον Γιάννη Πλούταρχο, αυτή με τον διάσημο Ιταλό ερμηνευτή Albano Carrisi στον δίσκο «Δυο φωνές, μια ψυχή», ο οποίος γνωρίζει το χρώμα της πλατίνας 15 φορές. Με την ερμηνεία του σε αυτό τον δίσκο, ο Γιάννης Πλούταρχος κέρδισε ευρωπαϊκό βραβείο καλύτερης ερμηνείας.

Τα τραγούδια αυτού του δίσκου συγκλονίζουν και γίνονται όλα επιτυχίες. Τον χειμώνα 2011-2012 συνεχίζει στο Cosmosstage, ενώ παράλληλα κυκλοφορεί και το album “Η δύναμη του έρωτα». Ξεχωρίζουν τα «Μην έρθεις», «Σε θέλω», «Στο αντίθετο ρεύμα», «Δεν τηλεφώνησες», ενώ στον δίσκο συμπεριλαμβάνεται και το 24 ώρες» ως bonus track που ξεχώρισε από τον προηγούμενο album. Το καλοκαίρι του 2012 ξεκινάει άλλη μια περιοδεία σε όλον τον κόσμο, αλλά και με πολλούς σταθμούς στην χώρα μας. Το 2013 κυκλοφορεί τον δίσκο «Κάτω από τον ίδιο ήλιο», στον οποίο τα τραγούδια «Ψυχή μου πονάς», «Δεν με παίρνει», «Ο έρωτας ακούει στο όνομά σου» γίνονται αγαπημένα.

Γιάννης Πλούταρχος: Η συνεργασία με την Πέγκυ Ζήνα

Την άνοιξη του ίδιου έτους συνεργάζεται με την Πέγκυ Ζήνα στο «Θέα» και το καλοκαίρι στο ίδιο μαγαζί με τον Νίκο Οικονομόπουλο και το συγκρότημα Μέλισσες. Θα ακολουθήσει άλλη μια παγκόσμια περιοδεία και στις αρχές του 2014 θα εμφανιστεί στο θέατρο Παλλάς με τον Μίμη Πλέσσα σε μια συνεργασία-σταθμός στην καριέρα του.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε θα συνεργαστεί με τον Παντελή Παντελίδη στο Teatro και ακολούθως θα πραγματοποιήσει για άλλη μια φορά εξαιρετικές συναυλίες σε όλο τον κόσμο, αλλά σε πολλές πόλεις της Ελλάδος. Τον Δεκέμβριο, θα κυκλοφορήσει την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ο άνθρωπός σου», η οποία έχει ήδη αγκαλιαστεί από τους θαυμαστές του. Μέχρις στιγμής έχει ξεχωρίσει το ομώνυμο τραγούδι, ενώ πολύ σύντομα θα γίνουν επιτυχίες και πολλά από τα υπόλοιπα. Ο Γιάννης Πλούταρχος θα επιστρέψει στις νυχτερινές πίστες από τον Μάρτιο του 2015, επιλέγοντας το μαγαζί που σημείωσε τεράστια επιτυχία, το Ποσειδώνιο Πλούταρχος.

Γιάννης Πλούταρχος: Η συνεργασία με τον Γιώργο Θεοφάνους

Τον Οκτώβριο του 2017 κυκλοφόρησε τον δίσκο “Πέρα από τα μάτια μου” που περιελάμβανε 20 ολοκαίνουρια τραγούδια. Το οποίο μπήκε απευθείας στο no1 του επίσημου IFPI Chart με τις φυσικές πωλήσεις δίσκων. Τον Νοέμβριο του 2018 υπέγραψε στην Panik Platinum, από την οποία κυκλοφόρησε το album “Τραγούδια Ακατάλληλα”, με 20 νέα κομμάτια, το οποίο μπήκε απευθείας στο no1 του επίσημου IFPI Chart με τις φυσικές πωλήσεις δίσκων. Το Νοέμβριο του 2019 συναντά τον Βασίλη Καρρά προσφέροντας στον κοινό τους όμορφες και σπάνιες λαϊκές βραδιές.

Το 2020 ξεκινά την συνεργασία του με τον συνθέτη και στιχουργό Γιώργο Θεοφάνους. Τον Σεπτέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους του Θάνου Παπανικολάου το τραγούδι “Περνάς καλά” το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, έκανε την εμφάνισή του, στην μουσική εκπομπή, Σπίτι με το Μega, μαζί με τον Γιώργο Θεοφάνους και την Πένυ Μπαλτατζή. Το 2021 τον βρίσκουμε στην κρητική επιτροπή του καθημερινού τηλεοπτικού μουσικού reality, House of fame του ΣΚΑΪ, μαζί με την Καίτη Γαρμπή, Φοίβο και Γιώργο Αρσενάκο.

Δείτε ακόμη:

“Μου κάρφωσε στιλό στο κεφάλι” – Συνεχίζεται το θρίλερ “Δόξας – Δεληθανάση”

Η Βίκυ Κουλιανού αποκαλύπτει γιατί δεν πήγε στο Nomads

Απότομη διακοπή on air για την εκπομπή της Αννίτας Πάνια – Λόγω Covid (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις