Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα Σμύρνη επεισόδια: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ ουρλιάζουν – “Πάμε να τους σκοτώσουμε”
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη επεισόδια: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ ουρλιάζουν – “Πάμε να τους σκοτώσουμε”

Νέα Σμύρνη επεισόδια: Μετά το περιστατικό με τον τραυματισμό αστυνομικού, επικεφαλής της ομάδας ΔΡΑΣΗ ακούγεται να φωνάζει στους υπόλοιπους "τελειώσανε" και "πάμε να τους γ@@@".

Σε πεδίο μάχης μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων μετατράπηκε η Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης, μετά τη διαδήλωση κατοίκων κατά της αστυνομικής βίας, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας νεαρός αστυνομικός. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗ που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν. Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Μετά το περιστατικό με τον τραυματισμό του αστυνομικού, επικεφαλής της ομάδας ΔΡΑΣΗ ακούγεται σε βίντεο, που αναρτήθηκε στα social media, να φωνάζει στους υπόλοιπους αστυνομικούς “τελειώσανε” και “πάμε να τους γ@@@, πάμε να τους σκοτώσουμε”…

Δυστυχώς, η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο…

Στη Βουλή τα έκτροπα

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι εικόνες βίας που καταγράφηκαν, δεν προέρχονταν από την πλευρά της Αστυνομίας. Αντίθετα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, η ΕΛ.ΑΣ «δέχθηκε επίθεση με καπνογόνα, ρόπαλα και πέτρες με αποτέλεσμα να δούμε, ένα νέο παιδί, έναν αστυνομικό, αιμόφυρτο στο δρόμο».

Με αφορμή μάλιστα την επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, για «πογκρόμ βίας και αυταρχισμού σε οικογένειες και νέους ανθρώπους», όπως ισχυρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης έλεγαν πως «θα λάβει στη Βουλή από τον πρωθυπουργό τις απαντήσεις του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις