Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξυλοδαρμός αστυνομικού Νέα Σμύρνη: Πρωτοφανή επεισόδια, έκαναν τον γύρο του κόσμου
ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός αστυνομικού Νέα Σμύρνη: Πρωτοφανή επεισόδια, έκαναν τον γύρο του κόσμου

Ξυλοδαρμός αστυνομικού Νέα Σμύρνη: Απίστευτη βία από τους κουκουλοφόρους, που μετέτρεψαν συγκέντρωση κατοίκων στη Νέα Σμύρνη σε πεδίο μάχης και πεδίο εκδικητικών επιθέσεων.

Στο νοσοκομείο 401 νοσηλεύεται ο 24χρονος (ή 27χρονος όπως αναφέρθηκε αρχικώς) αστυνομικός που δέχθηκε δολοφονική επίθεση χθες το απόγευμα στα σοκαριστικά επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Τα έκτροπα που ξέσπασαν στην διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας κι έφτασαν εκτός συνόρων “ρεζιλεύοντας” τη χώρα, είχαν σαν αποτέλεσμα κουκουλοφόροι να ξυλοκοπήσουν άγρια έναν άνδρα της ομάδας «Δράση» ο οποίος τελικά χρειάστηκε να μεταφερθεί με πολύ σοβαρά τραύματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείου είπε στον γ.γ. ειδικών φρουρών κ. Σ. Μαυροειδάκο και τον πρόεδρο σωματείου ειδικών φρουρών που τον επισκέφτηκαν πως «μη φοβάστε, θα αντέξω». Ο νεαρός αστυνομικός με καταγωγή από τις Σέρρες, που χτυπήθηκε στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του από τους κουκουλοφόρους υποστήριξε πως «προσπάθησα να σώσω το όπλο μου». Οπως φαίνεται σε ένα από τα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι κουκουλοφόροι επί 2,5 περίπου λεπτά χτυπούσαν δίχως έλεος τον αστυνομικό και χάρη στην επέμβαση των ΜΑΤ διαλύθηκε το πλήθος από πάνω του.

Ο συνδικαλιστής της ελληνικής αστυνομίας, Γρηγόρης Ευαγγέλου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα επεισόδια της Τρίτης. Όπως είπε, τα τραύματα του 24χρονου αστυνομικού είναι αρκετά σοβαρά, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες αστυνομικοί είναι σε καλύτερη κατάσταση. Η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ξυλοδαρμός αστυνομικού Νέα Σμύρνη: Σοκ και δέος

Στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής, μια ομάδα 70 κουκουλοφόρων, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη μηχανοκίνητη ομάδα ΔΡΑΣΗ. Ένας από αυτούς, ορμάει και αρπάζει τον ένστολο συνεπιβάτη, τον γκρεμίζει ενώ οι υπόλοιποι από το πλήθος πετούν πέτρες, μολότοφ και καπνογόνα σε βάρος των αστυνομικών. Δεκάδες άτομα κυκλώνουν τον γκρεμισμένο αστυνομικό και αρχίζουν με κλωτσιές και γροθιές να τον ξυλοκοπούν άγρια. Κάποιοι και ενώ ειναι πεσμένος στην άσφαλτο, συνεχίζουν να τον χτυπούν και τον βρίζουν. Τα χτυπήματα που δέχεται στο κεφάλι ειναι σφοδρότατα.

Ο ανηλεής ξυλοδαρμός διαρκεί περίπου δυόμισι λεπτά μέχρι να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο συνάδελφοι του από την ομάδα ΔΡΑΣΗ και τα ΜΑΤ για να τον γλιτώσουν. Ένας απο τους δράστες τον κλωτσάει και φωνάζει «θα πεθάνεις!». Οι άγνωστοι δράστες εξαφανίζονται στα στενά της περιοχής ενώ το ασθενοφόρο εμφανίζεται μετά απο μισή ωρα – αφου δεν μπορούσε να πλησιάσει απο τα οδοφράγματα με τους φλεγόμενους κάδους που είχαν στησει οι μπαχαλάκηδες.

Άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Ο ειδικος φρουρός μεταφέρεται άμεσα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, φέρει ένα βαθύ τραύμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού, έχει χάσει αρκετό αίμα όμως έχει τις αισθήσεις του και η αξονική στην οποία υπεβλήθη βγήκε καθαρή. Παράλληλα, έχει μώλωπες σε όλο του το σώμα ενω τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου.

Άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν απο τις μάχες σώμα με σώμα με τους μπαχαλάκηδες σε διάφορα σημεία της Νέας Σμυρνης. Οι αναλυτές της Αστυνομίας εκτιμούν οτι τις επόμενες ημέρες ίσως υπάρξουν νέες επιθέσεις σε αστυνομικούς και νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορα σημεία της Αθήνας γι’ αυτό και εκπονούν σχέδια για να αποφευχθούν νέα θερμά επεισόδια.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα βίντεο, μεταξύ αυτών και ένα που δείχνει αστυνομικούς να μπαίνουν σε συνεργείο και να σέρνουν έξω κάποιον, τον οποίο και χτυπούσαν, ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Ξυλοδαρμός αστυνομικού Νέα Σμύρνη: Τα πρώτα λόγια του τραυματία – Ήθελαν νεκρό, λένε οι αστυνομικοί

Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο OPEN: «Ηθελαν νεκρό. Ο πρώτος υπαίτιος που τον έριξε κάτω από το μηχανάκι θα βρεθεί και θα πληρώσει. Οι υπόλοιποι είναι πολλοί, είναι 60 άτομα. Ηδη η υπηρεσία είναι σε στάδιο που επεξεργάζεται τα βίντεο για να προχωρήσει στις αναγνωρίσεις και να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη. Οι προσαχθέντες είναι από διάφορα σημεία και εστίες αναταραχής».

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο Γιώργος Καλλιακμάνης πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής ανέφερε: «Αν δεν γυρνούσε η ομάδα ΔΡΑΣΗ να τον απεγκλωβίσει από τα χεριά τους αυτή τη στιγμή θα ήταν νεκρός και αυτό ακριβώς θέλουν. Θέλουν νεκρό αστυνομικό» τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης, επισημαίνοντας ότι έχουν φοβερή επιθετικότητα και εκφράζουν βία χωρίς όρια. «Πρέπει να ανησυχήσει όλη η κοινωνία».

Ξυλοδαρμός αστυνομικού Νέα Σμύρνη: Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου

Οι εικόνες ντροπής με την άνανδρη επίθεση στον αστυνομικό έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. Το Reuters κάνει αναφορά στα βίαια επεισόδια, αλλά κυρίως στον τραυματία αστυνομικό κατά την διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας. Το Al Jazeera κάνει λόγο για «οδομαχίες» μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Tο Politico αναφέρει στον τίτλο του: «Η πορεία στην Αθήνα κατά της βίας εξελίχθηκε βίαια». Το BBC κάνει επίσης ιδιαίτερη αναφορά στα επεισόδια και τον τραυματία αστυνομικό, όσο και στο διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Τι βρήκε η ΕΛΑΣ

Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 6 το απόγευμα όταν χιλιάδες διαδηλωτές -κατά την ΕΛ.ΑΣ. ανέρχονταν σε 5.000- συνέρρευσαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία. Εκεί, μια ομάδα περίπου 400 κουκουλοφόρων που βγήκαν μέσα από την πορεία προς το αστυνομικό τμήμα ξεκίνησαν τα επεισόδια με ρίψη μολότοφ και αντικειμένων προς τους αστυνομικούς που σχημάτισαν κλοιό γύρω από το Α.Τ της περιοχής. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με χημικά και οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές.

Οπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, «περίπου 400 κουκουλοφόροι πλησίασαν τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξαν ταχύτητα και επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων, τους απέκρουσαν».

Νέα Σμύρνη: Οργή Μητσοτάκη

Τα ντροπιαστικά επεισόδια προκάλεσαν την οργή του πρωθυπουργού ο οποίος σε μια σκληρή ανακοίνωση προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα δημοσίως «να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του». Από νωρίς το πρωί είχε γίνει γνωστό πως αναρχικές συλλογικότητες όπως ο Ρουβίκωνας, αλλά και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και άλλες οργανώσεις έκαναν κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή με το περιστατικό αστυνομικής βίας. Μάλιστα, οι επίσημες προσκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν σε κομματικά στελέχη από όλους τους δήμους της Αττικής, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Οργισμένοι ήταν και οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης αντικρίζοντας αυτές τις εικόνες, ενώ ο ΠΟΑΣΥ με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τονίζοντας πως «η υπομονή μας εξαντλήθηκε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις