Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Αστυνομικός Νέα Σμύρνη: Στο 401 ο 27χρονος
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Αστυνομικός Νέα Σμύρνη: Στο 401 ο 27χρονος

Αστυνομικός Νέα Σμύρνη: Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου πενήντα έως εξήντα κουκουλοφόροι έστησαν ενέδρα σε μοτοσικλετιστές της ομάδας «Δράση»

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος έχοντας τις αισθήσεις του, έχει μεταφερθεί ο αστυνομικός της ομάδας «Δράση» της Αστυνομίας, από τα αιματηρά επεισόδια που έγιναν από ομάδες κουκουλοφόρων, στη διαμαρτυρία κατοίκων και φορέων κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή όσα ξετυλίχθηκαν στην Πλατεία Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου πενήντα έως εξήντα κουκουλοφόροι οπλισμένοι με ρόπαλα, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα, έστησαν ενέδρα σε μοτοσικλετιστές της ομάδας «Δράση», οι οποίοι έφθαναν στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο των μέτρων για τη συγκέντρωση. Ξαφνικά εξαπέλυσαν άγρια επίθεση κατά των αστυνομικών κι ένας από τους κουκουλοφόρους κατάφερε με χτύπημα να τον ρίξει κάτω από τη μοτοσικλέτα.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες άλλοι έπεσαν πάνω του και τον χτυπούσαν με μανία σε όλο το σώμα και στο κεφάλι. Οι συνάδελφοί του που δεν κατάφεραν να επέμβουν άμεσα για να αποσοβήσουν τον εγκλωβισμό του και τα χτυπήματα, που μπορεί να αποδεικνύονταν θανατηφόρα,  σχημάτισαν κλοιό γύρω του.

Στο σημείο έφθασε μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες ενώ οι εικόνες με τον αιμόφυρτο, πεσμένο αστυνομικό με δεμένο πρόχειρα το κεφάλι, προκαλούσαν σοκ. Είκοσι λεπτά αργότερα, καθώς αρχικά λόγω του συγκεντρωμένου πλήθους δεν μπορούσε να πλησιάσει, έφθασε επί τόπου ασθενοφόρο και μετέφερε τον τραυματία αστυνομικό στο νοσοκομείο, όπου πέρασε από ακτινολογικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν έφερε αιμάτωμα στο κεφάλι.

Νέα Σμύρνη: Πώς άρχισαν τα επεισόδια

Τα σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη ξέσπασαν όταν αντιεξουσιαστές με κουκούλες στα κεφάλια  βρέθηκαν στην κεφαλή της πορείας προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όλα άρχισαν όταν κουκουλοφόροι και αντιεξουασιαστές πέρασαν στην κεφαλή της πορείας προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, πετώντας βόμβες μολότοφ και φωνάζοντας συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφορντίνα. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χημικά και νερό από την υδροφόρα «αύρα», προκειμένου να απομακρύνουν τους ταραξίες, οι οποίοι είχαν βάλει και φωτιές σε κάδους, δημιουργώντας μέσα σε αποπνικτική ατμόσφαιρα πύρινα οδοφράγματα.

Νέα Σμύρνη: 4 οι τραυματίες συνολικά

Μετά την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών από το Αστυνομικό Τμήμα, τα επεισόδια και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στους γύρω δρόμους, όπως επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, Πλαστήρα, ακόμη και στη λεωφόρο Συγγρού.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με συνεχείς ανακοινώσεις έδινε φωτογραφίες από μολότοφ και άλλα υλικά που είχαν βρεθεί σε δρόμους και τα οποία οι κάτοχοί τους σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και βίντεο από drone με εικόνες από ψηλά στη φλεγόμενη περιοχή. Συγκεκριμένα, δόθηκαν φωτογραφίες όπου εικονίζονται άτομα που κρατούν μπετόβεργες, αλλά και μολότοφ, τις οποίες μέσα σε τσάντα πέταξε ένα άτομο όταν έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς, στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Οι τραυματίες αστυνομικοί είναι 4, με τους τρεις να έχουν ελαφρύτερα τραύματα ενώ η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε περίπου 50 προσαγωγές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις