Αθήνα

°C

Τρίτη

21

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός Ελασσόνα ζημιές: 300 κάτοικοι του Δαμασίου φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία των Τρικάλων
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ελασσόνα ζημιές: 300 κάτοικοι του Δαμασίου φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία των Τρικάλων

Σεισμός Ελασσόνα ζημιές: Μεγάλη ανησυχία για τις ζημίες και τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός.

Στα ξενοδοχεία των Τρικάλων φιλοξενούνται από το βράδυ της Τετάρτης 3 Μαρτίου 2021, περίπου 300 κάτοικοι του Δαμασίου, μετά τον σεισμό στην περιοχή. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, δεν επιτρέπουν την παραμονή στους στα σπίτια τους και τα Τρίκαλα τους φιλοξενούν. Κατέλυσαν στα ξενοδοχεία των Τρικάλων, μετά από συνεννόηση του Δήμου Τρικκαίων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τυρνάβου, σύμφωνα με το e-thessalia.gr. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, που είχε μεταβεί στην πληγείσα περιοχή από νωρίς το απόγευμα, τους υποδέχθηκε, εκφράζοντας τα συναισθήματα αλληλεγγύης των τρικαλινών πολιτών σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων φροντίζει να προσφέρει πρόσθετη βοήθεια στους φιλοξενούμενους.

Σεισμός Ελασσόνα ζημιές

Tο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου Λάρισας κατέρρευσε κατά το ήμισυ και κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση. Το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό στο χωριό Πλατανούλια Λάρισας υπέστη σοβαρές ρωγμές. Στην περιοχή Τρικάλων Θεσσαλίας, οι μαθητές των σχολικών μονάδων αποχώρησαν, ενώ αναφέρθηκαν από τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/νες ζημιές και ρωγμές σε κτίρια των κάτωθι σχολείων:

– Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου

– 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας

– Δημοτικό Σχολείο Διάσελλου

– Νηπιαγωγείο Διάσελλου

– 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας.

Επίσης ζημίες σημειώθηκαν στα σχολικά κτίρια:

-Διδακτήριο Δήμου Δέντρων Λάρισας: έχει ρωγμές, κατέπεσαν σοβάδες.

-Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου Λάρισας: έχει ρωγμές και

-Γενικό Λύκειο Σερβίων Κοζάνης: έχει ρωγμές.

Αυτή είναι ως τώρα η ενημέρωση, γίνονται συνεχείς έλεγχοι και σε άλλες σχολικές μονάδες.

Ζημίες σεισμός

Δεκάδες μετασεισμοί – 5,2 ο πιο ισχυρός

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τετάρτης (03/3) στις 20:24 σημειώθηκε ο πιο ισχυρός μετασεισμός κοντά στην Ελασσόνα. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ καταγράφηκε 22 χλμ νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 13,8 χλμ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μετά τον νέο ισχυρό μετασεισμό των 5,2 Ρίχτερ δεν σημειώθηκαν νεότερα προβλήματα, αφού όλοι οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές παρέμεναν έξω από τα σπίτια τους. Νωρίτερα, ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος είχε προειδοποιήσει για πιθανούς μετασεισμούς στην περιοχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Έχει πλούσια σεισμολογικά στοιχεία η περιοχή και είχαμε κάνει μελέτη για τις πιθανές επιπτώσεις ενός μεγάλου σεισμού. Ο σεισμός ήρθε. Θέλει προσοχή γιατί θα έχει πλούσια μετασεισμική ακολουθία. Προσοχή στα παλαιότερα κτίρια. Αν έχουν εμφανίσει οποιοδήποτε πρόβλημα να μην κατοικηθούν, μέχρι να τα ερευνήσουν τα συνεργεία και οι μηχανικοί της πολιτείας”. Οι μετασεισμοί πάντως που σημειώθηκαν από τον πρώτο κύριο σεισμό ήταν δεκάδες, εντείνοντας την αναστάτωση των κατοίκων που προτίμησαν να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

H Πυροσβεστική είχε δεχτεί συνολικά 80 κλήσεις μέχρι το βράδυ της Τετάρτης

Μία απομάκρυνση ηλικιωμένου από την οικία του, στην περιοχή Μεσοχώρι Ελασσόνας. Πρόκειται για τον ηλικιωμένο με τα κινητικά προβλήματα του οποίου το σπίτι κατέρρευσε μερικώς, ευτυχώς στην αντίθετη πλευρά από εκείνη που την στιγμή του σεισμού βρισκόταν. Απομακρύνθηκε από τους πυροσβέστες σώος και χωρίς τραυματισμούς.
Δύο απομακρύνσεις ηλικιωμένων από την οικία τους, στην περιοχή Μαγούλα Ελασσόνας. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που εγκλωβίστηκε στο σπίτι του επειδή σφήνωσε η πόρτα από τον σεισμό.
50 παροχές βοηθείας που αφορούν μεταφορές ηλικιωμένων και ασθενών από διαμερίσματα σε υπαίθριο χώρο, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, στον αστικό ιστό της πόλης της Λάρισας.

Σεισμός ξενοδοχεία

Δείτε ακόμη:

Σκηνές στα χωριά που επλήγησαν από το σεισμό για να διανυκτερεύσουν οι πολίτες
Παίδων «Αγία Σοφία»: Σοκ με τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Θέμης Σοφός: «Η κυβέρνηση έχει αυτοεγκλωβιστεί στην υπόθεση Κουφοντίνα»
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις