Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελασσόνα σεισμός ζημιές: Πιθανή η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης
ΕΛΛΑΔΑ

Ελασσόνα σεισμός ζημιές: Πιθανή η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Ελασσόνα σεισμός ζημιές: Σε κλίμα φόβου και μακριά από τα σπίτια τους, περνούν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι του δήμου Τυρνάβου.

Σε κλίμα φόβου και μακριά από τα σπίτια τους, περνούν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι του δήμου Τυρνάβου, καθώς ο ισχυρός σεισμός με επίκεντρο την Ελασσόνα και οι διαρκείς και δυνατοί μετασεισμοί, προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του δήμου Τυρνάβου, Γιώργος Σακούτσιος, μέχρι στιγμής αναφέρθηκαν ζημιές σε δύο γέφυρες της περιοχής, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η διέλευση των κατοίκων.

Ζημιές έχει υποστεί επίσης το δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι, γεγονός που οδήγησε τον Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, να αποφασίσει το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων του δήμου μέχρι νεοτέρας. Επίσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο παρατηρήθηκαν μερικά μικροπροβλήματα σε κάποια παλιά σπίτια, χωρίς ευτυχώς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι τώρα.

Αυτοψία Αγοραστού στην περιοχή

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Τυρνάρβου, στην περιοχή και συγκεκριμένα στο Δαμάσι βρίσκεται αυτήν την ώρα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, κάνοντας αυτοψία στις καταστροφές. Εκτιμά δε πως η περιοχή, σε συνεννόηση με την περιφέρεια θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν γρήγορα τα όποια προβλήματα, ενώ από σήμερα κιόλας, κλιμάκια του δήμου και της περιφέρειας θα αρχίσουν ελέγχους για να διαπιστωθούν ζημιές σε οικίες και υποδομές. «Λέμε όλον τον κόσμο να μην μπει κανείς μέσα στο σπίτι του γιατί από εκείνη την ώρα γίνονται διαρκώς μετασεισμοί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακούτσιος.

Πέτσας: «Άμεση αποζημίωση στους πληγέντες»

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει τους πολίτες της Λάρισας που επλήγησαν από τον σεισμό εξέφρασε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας, ήδη έχει φτάσει στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον κ. Λιβάνιο, με τη συμμετοχή του ΑΓΕΕΘΑ, για να γίνει η πρώτη εκτίμηση για την έκταση των ζημιών.

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, αλλά πρέπει να γίνει πρώτα έλεγχος της στατικότητας των γεφυρών και των σχολείων στην περιοχή. Μετά τη σύσκεψη θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για τις ζημιές και την αποκατάστασή τους! Είμαστε όμως έτοιμοι να συνδράμουμε άμεσα με ποσά 600 έως 6.000 ευρώ», είπε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια», ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε πως αυτοί που έχουν πληγεί θα αποκατασταθούν βάσει των όρων του ΕΛΓΑ, σημειώνοντας πως για τις άλλες ζημιές θα ακολουθηθεί η πεπατημένη του «Ιανού».

Στέλιος Πέτσας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις