Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Οι άγνωστες θεραπευτικές ιδιότητες της θάλασσας
PLUS

Οι άγνωστες θεραπευτικές ιδιότητες της θάλασσας

Θάλασσας θεραπευτικές ιδιότητες: Η θάλασσα από μόνη της μπορεί να θεωρηθεί ως θεραπεία για πολλές ασθένειες, αφού τα οφέλη της στον οργανισμό μας είναι πολλά.

Το θαλασσινό νερό έχει τότες πολλές ιδιότητες αλλά και οφέλη για τον οργανισμό μας που αποτελεί από μόνη της θεραπεία για δερματοπάθειες, ασθένειες αλλά και για την ψυχική υγεία. Εξάλλου, περιέχει και τα 92 μεταλλικά στοιχεία που βρίσκονται στη φύση και στον οργανισμό μας! Η “απεραντοσύνη της δύναμη” μας διεγείρει, μας ανανεώνει, μας αναζωογονεί και μας προστατεύει. Το αλμυρό νερό, η άμμος, ο ήλιος, το θαλασσινό αεράκι και η λάσπη δεν είναι όμως μόνο συνώνυμα της ξεκούρασης, αλλά πανάκεια για πολλές, μικρές και συχνά επίπονες ενοχλήσεις, προσφέρουν αναρίθμητες ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα, στην κυκλοφορία, αλλά και στον οργανισμό συνολικά.

Χαρακτηρίζεται από πολύ περιορισμένες αλλαγές στις φυσικές και χημικές ιδιότητες και στις εποχικές διακυμάνσεις στη θερμοκρασία (από 0-30°C) και στην περιεκτικότητα σε αλάτι. Επιπλέον, μέσω του φυτοπλαγκτόν, η θάλασσα μας προμηθεύει με οξυγόνο, αφού δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα. Η απόδειξη ότι η θάλασσα αποτελεί πηγή ζωής βασίζεται στη γενική συγκρότηση της σύγχρονης πανίδας, αλλά κυρίως στην ομοιότητα της χημικής σύστασης των σωματικών υγρών του ανθρώπινου οργανισμού και του θαλασσινού νερού.

Κοπέλα θάλασσα

Ειδικότερα:

Μαγνήσιο: Είναι απαραίτητο τόσο για τη μυϊκή όσο και για τη νευρική δραστηριότητα του οργανισμού, για τη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας σώματος, καθώς και για τη δομή των οστών.

Ασβέστιο: Απόλυτα αναγκαίο για την πήξη του αίματος και για τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων.

Νάτριο: Βοηθά στην ενυδάτωση των  κυττάρων, αφού παρακρατεί νερό στο εσωτερικό των μυών.

Ιώδιο: Σταθεροποιεί το μεταβολισμό και επεμβαίνει επιβοηθητικά στην ανάπτυξη.

Τα μπάνια στη θάλασσα δεν αποτελούν μόνο μια μορφή διασκέδασης. Η σύσταση του θαλασσινού νερού συμβάλλει στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων υγείας ενώ προσφέρει και ένα αίσθημα αναζωογόνησης και ευεξίας. Το θαλασσινό αλάτι θεωρείται ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και μαγνήσιο που συνεισφέρει στην δράση των αντιοξειδωτικών. Συνεπώς, το αλάτι της θάλασσας είναι σε θέση να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματός μας σωστά. Το νερό της θάλασσας είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Άλλωστε η υδροκινησιοθεραπεία, γίνεται ευκολότερα λόγω άνωσης μέσα στη θάλασσα.

Η θάλασσα για το αναπνευστικό

Βελτιώνει σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις κρίσεις του άσθματος και της αλλεργικής ρινίτιδας. Επιπλέον, η θάλασσα ωφελεί πάρα πολύ και τα άτομα με χρόνια ιγμορίτιδα, καθώς βοηθά στην αποσυμφόρηση της μύτης. Ο ήλιος σε συνδυασμό με το θαλασσινό νερό έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε δερματοπάθειες όπως η κνίδωση, το ατοπικό έκζεμα και η ψωρίαση. Επιπλέον, μας ενισχύει δίνοντας μια αντισηπτική δράση στον οργανισμό μας κατά των αλλεργιών και μειώνει την έκκριση ισταμίνης που μας δημιουργεί φλεγμονές και κνησμό. Η θάλασσα ενισχύει την αντίσταση του οργανισμού μας ενάντια σε ιούς και βακτήρια. Με πιο απλά λόγια, δυναμώνει την άμυνα του οργανισμού μας ενάντια στις αρρώστιες! Μας βοηθάει να ξαναποκτήσουμε ψυχική ισορροπία, θετική ενέργεια, ανάκτηση αυτοπεποίθησης και πιο χαλαρή συμπεριφορά ενάντια σε καταστάσεις που μας δημιουργούνε στρες.

Θάλασσα

Δείτε ακόμη:

Πώς ξεκουράζονται τα ψάρια
Οι πιο βρώμικες ελληνικές παραλίες
Γιατί η θάλασσα λέγεται και Πόντος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις