Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ολλανδία – lockdown εστίαση: Οι επιχειρηματίες μηνύουν το κράτος!
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία – lockdown εστίαση: Οι επιχειρηματίες μηνύουν το κράτος!

Ολλανδία - lockdown εστίαση: «Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από αυτήν την κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της KHN, Ρόμπερ Βίλεμσεν

Η εθνική ένωση εστιατορίων και επιχειρήσεων catering στην Ολλανδία ανακοίνωσε ότι θα μηνύσει το ολλανδικό κράτος για να ανατρέψει το lockdown που έχει επιβληθεί στον κλάδο προς ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού, διατυπώνοντας φόβους ότι τα μέτρα θα οδηγήσουν σε πολυάριθμα «λουκέτα». Η Koninklijke Horeca Nederland (KHN), η μεγαλύτερη ένωση που εκπροσωπεί ολλανδικές επιχειρήσεις φιλοξενίας, ανέφερε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση επειδή η κυβέρνηση δεν έχει παράσχει ένα σαφές σχέδιο για το άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, τέσσερις μήνες μετά την εντολή για το κλείσιμό τους.

Η KHN επιδιώκει, επίσης, απροσδιόριστου ύψους αποζημιώσεις στην τελευταία ένδικη προσφυγή ενάντια σε μέτρα που έχει λάβει η ολλανδική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πριν δύο περίπου εβδομάδες, ολλανδικό δικαστήριο συντάχθηκε με το αίτημα οργάνωσης που τάσσεται εναντίον του lockdown, δίνοντας εντολή στην κυβέρνηση να αποσύρει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία προκάλεσε διαδηλώσεις όταν επιβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου.

Αμέσως μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου η κυβέρνηση άσκησε έφεση και η εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, σε μια σαφή νίκη για την κυβέρνηση, το εφετείο έκρινε πως νόμιμα χρησιμοποίησε εξουσίες έκτακτης ανάγκης προκειμένου να επιβάλει την απαγόρευση κυκλοφορίας, την πρώτη στην Ολλανδία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και πως απέδειξε επαρκώς ότι το μέτρο ήταν απαραίτητο προκειμένου να αναχαιτισθεί η πανδημία. Δικαστήριο της Χάγης είχε κρίνει μέρες πριν πως η κυβέρνηση απέτυχε να καταστήσει σαφές γιατί χρειάζονταν εξουσίες έκτακτης ανάγκης σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, παίρνοντας το μέρος ακτιβιστών κατά του lockdown που είχαν προσφύγει σε αυτό.

«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από αυτήν την κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της KHN, Ρόμπερ Βίλεμσεν, προσθέτοντας: «Συνεχίζουν να είναι προσκολλημένοι στην επιδημιολογική κατάσταση, ενώ αλλάζουν τακτικά τις ιατρικές παραμέτρους της πολιτικής τους. Και, την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις μας καταρρέουν».

Δείτε ακόμη
Το Τέξας “σπάει το κατεστημένο” – Τέλος οι μάσκες, ανοίγουν τα καταστήματα
Σκληρό lockdown σε 18 Περιφέρειες – Aλλαγές στις μετακινήσεις με SMS
Το Zoom ήρθε για να μείνει – Εκρηκτική ανάπτυξη και το 2021

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις