Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πόλο – εθνική: Πάει Τόκυο!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πόλο – εθνική: Πάει Τόκυο!

Πόλο - εθνική: Ακόμα μία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες η υδατοσφαίριση των ανδρών, κέρδισε 13-10 τη Ρωσία και “πέταξε” στην Ιαπωνία!

Πόλοεθνική: Η ομάδα που έχει μακράν τις περισσότερες παρουσίες σε τελικές φάσεις Ολυμπιακών Αγώνων, η εθνική Πόλο ακόμα μια φορά φώναξε παρών. Επιβλήθηκε με 13-10 της Ρωσίας και πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αυτή, ειδικότερα, ήταν η ενδέκατη πρόκριση για τη εθνική πόλο ανδρών. Η οποία από το 1980 και μετά δεν έχει χάσει διοργάνωση! Ετσι, θα είναι παρούσα και στην Ιαπωνία, για 16η φορά στην ιστορία της! 

Αυτή η πρόκριση αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον Θοδωρή Βλάχο και τους παίκτες του. Μην ξεχνάμε πως έρχεται σε μία περίοδο που το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σε παύση. Και έχει μήνες να παίξει αγώνες σε συλλογικό επίπεδο! Μόλις σήμερα δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για επιστροφή στη δράση! Σαν δώρο, άτυπα!

το γκολ της νίκης ο Φουντούλης

Πόλο – εθνική: Το ματς

Η Εθνική πόλο ανδρών μπήκε ιδανικά στο ματς και προηγήθηκε 4-1 και 5-3.Οταν οι Ρώσοι έκαναν το ξέσπασμα και ισοφάρισαν 5-5 μίλησε ο Γενηδουνιάς. Το ίδιο και στο 6-6, όταν “μίλησε” ο Παπαναστασίου και πέτυχε το 11-9 στη λήξη του τρίτου οκταλέπτου. Και με δύο σερί γκολ στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου (Βλαχόπουλος, Φουντούλης) έγινε το 13-9 κι εκεί ουσιαστικά τέλειωσαν όλα.
Οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 5-4, 2-1
ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης , Καπότσης 1, Φουντούλης 2 , Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος , Γκιουβέτσης , Βλαχόπουλος 5 , Γαλανίδης.
ΡΩΣΙΑ: Κοστρόφ, Σούκοφ, Κίσελεβ 1, Ντερεβιάνκιν, Ασάεφ 1,  Χαρκόφ 5, Μερκούλοφ 2, Ναγκάεφ 1, Πρόνιν, Κόλοντ, Λισούνοφ, Σεπέλεφ, Ιβάνοφ, Κρουγκ, Στεπάνοφ.

πρεμιερα με το δεξι

Δείτε ακόμη: 

Άμυνες που εκτέθηκαν, από ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης (2-2)
Κρίσιμο βαθμό στο Περιστέρι η ΑΕΛ, 1-1 με τον Ατρόμητο
Αφρενάτιστος ο Εργοτέλης, νέα νίκη 1-0 την Παναχαϊκή και μόνος πρώτος!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις